برخی کشورها زودتر به پایان کرونا می‌رسند

پیش فروش 7 میلیارد واکسن کووید 19

برخی کشورها زودتر به پایان کرونا می‌رسند

به گزارش گلونی در نوامبر سال ۲۰۲۰ ، مردم جهان خبر مسرت بخشی دریافت کردند که اولین واکسن‌های COVID-19 آماده تزریق عمومی است – و از ان زمان تاکنون، نزدیک به ۷.۲۵ میلیارد دوز واکسن کرونا توسط کشورهای سراسر جهان پیش خرید شده است.

در این مطلب تعداد دوزهای واکسنی که کشورهای مختلف خریداری کرده‌اند و همچنین شرکت‌ها و سازمان‌هایی که آنها را پیش فروش کرده اند، مورد اشاره قرار گرفته است.

داده‌ها از طریق Launch و Scale Speedometer در مرکز نوآوری سلامت جهانی دانشگاه دوک و با حمایت بنیاد بیل و ملیندا گیتس جمع آوری شده است.

برخی کشورها زودتر به پایان کرونا می‌رسند

اگرچه کشورهای با درآمد بالا در حال حاضر سهم بیشتری از دوزهای واکسن‌ها را پیش خرید می‌کنند، اما در میان کشورها هند ۱.۵ میلیارد دلار سفارش داده است – بیشتر از هر کشور دیگر.

در مقام مقایسه ، ایالات متحده ۱.۰۱ میلیارد دوز را پیش خرید کرده است، و اگرچه این تعداد کمتر از تعداد خریداری شده هند است اما توجه کنید جمعیت ایالات متحده حدود ۳۳۰ میلیون نفر در مقایسه با ۱.۳ میلیارد شهروند حال حاضر هند است.

راهکارهای کشورهای با درآمد پایین‌تر

با توجه به قدرت خرید بالای کشورهای ثروتمند به نظر می‌رسد کشورهای با درآمد کم و متوسط باید از روش‌های دیگری برای دریافت واکسن COVID-19 استفاده کنند، مثل داوطلب شدن در مرحله انجام کارآزمایی‌های بالینی درازای دریافت دوزهای واکسن اماده شده، همانطور که در پرو انجام شد.

توانایی هند در خرید دوزهای بالای واکسن از توافقنامه تولید این واکسن‌ها در داخل هند با تولیدکنندگان واکسن‌ها حاصل شده است.

در کل کشورهای با درآمد بالا تقریباً ۵۴٪ ، معادل ۴ میلیارد دوز واکسن کرونا را خریداری کرده‌اند. در همین‌حال، کشورهای با درآمد پایین و متوسط کمی بیش از ۲۳٪ خریداری کرده‌اند.

قابل توجه اینکه کانادا بالاترین تعداد دوز را در هر فرد نسبت به هر کشور دیگر رزرو کرده است، بیش از ۳۵۰ میلیون دوز واکسن برای حدود ۳۸ میلیون نفر جمعیت.

در حال حاضر در جهان بیش از ۲۰۰ واکسن برای بیماری کووید ۱۹ در حال تولید و انجام کارآزمایی‌های بالینی با سرعت بالا هستند.

البته یک موضوع مهم که باید به آن توجه داشت این است که همه واکسن‌هایی که پیش فروش شده‌اند هنوز مراحل کارآزمایی بالینی را نگذرانده‌اند.

واکسن مشترک شرکت آسترازنکا و دانشگاه آکسفورد با بیش از ۲.۵ میلیارد دوز پیش فروش، تاکنون مشهورترین واکسن است.

این گروه ۵۰۰ میلیون واکسن به هند و ایالات متحده و همچنین ۴۰۰ میلیون واکسن به اتحادیه اروپا پیش فروش کرده است.

Novavax ،۱.۳ میلیارد دوز را پیش فروش کرده است. جالب است که برندگان اولیه ماران تولید یعنی فایزر – بیون تک و نیز مودرنا به ترتیب ۱۰ و ۶ درصد از کل دوزهای واکسن تولید شده را پیش فروش کرده‌اند.

از نظر قیمت‌گذاری، به عنوان مثال فیزر – بیون تک ، واکسن‌های خود را به قیمت هر دوز۱۹.۵۰ دلار می‌فروشد. با تعداد فعلی دوزهایی که فروخته است، درآمد فعلی آن بیش از ۱۳ میلیارد دلار است.

راه پیش روی کشورها

بدون دسترسی به واکسن کووید ۱۹، اقدامات ایمنی و بهداشتی مانند فاصله‌گذاری اجتماعی و قرنطینه احتمالاً برای آینده قابل پیش‌بینی ثابت خواهد ماند.

با نگاهی فراتر از اینکه کدام کشورها ابتدا واکسن دریافت می‌کنند، سازمان بهداشت جهانی با تمرکز بر کارمندان مراکز درمانی و بهداشتی و نیز افراد مسن، نقشه راهی ارائه داده که شرح می‌دهد کدام افراد باید در اولویت تزریق واکسن قرار بگیرند.

حالا و با تولید واکسن آینده‌ای که زندگی تا حدودی به حالت عادی برگشته است در چشم انداز قرار دارد، اما برخی کشورها زودتر به آن خواهند رسید.

جدول پیش خرید کشورهای مختلف:

۱- اتحادیه اروپا ۱.۶ میلیارد دوز

۲- هندوستان ۱.۵ میلیارد دوز

۳- کوواکس ۷۰۰ میلیون

۴- کانادا ۳۵۸ میلیون

۵- انگلستان ۳۵۷ میلیون

۶- اندونزی ۳۳۸ میلیون

۷- ژاپن ۲۹۰ میلیون

۸- برزیل ۱۹۶ میلیون

۹- مکزیک ۱۴۷ میلیون

۱۰- کشورهای لاتام به جز برزیل ۱۵۰ میلیون

۱۱- استرالیا ۱۱۵ میلیون

۱۲- شیلی ۸۴ میلیون

۱۳- کره جنوبی ۶۴ میلیون

۱۴- مصر ۵۵ میلیون

۱۵- ترکیه ۵۰ میلیون

۱۶- آرژانتین ۴۷ میلیون

۱۷- ازبکستان ۳۵ میلیون

۱۸- بنگلادش ۳۰ میلیون

۱۹- تایلند ۲۶ میلیون

۲۰- هنگ کنگ ۱۸ میلیون

۲۱- رژیم اشغالگر قدس ۱۴ میلیون

۲۲- مالزی ۱۳ میلیون

۲۳- سوییس ۱۱ میلیون

۲۴- پرو ۱۰ میلیون

۲۵- ونزوئلا ۱۰ میلیون

۲۶- مراکش ۱۰ میلیون

۲۷- اکوادور ۹ میلیون

۲۸- کاستاریکا ۴ میلیون

۲۹- نیوزلند ۴ میلیون

۳۰- فیلیپین ۳ میلیون

۳۱- پاناما ۳ میلیون

۳۲- لبنان ۲ میلیون

۳۳- قزاقستان ۲ میلیون

۳۴- کویت ۱ میلیون

با توجه به اینکه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا و ۲۰ کشور عضو لاتام هستند و با توجه به اینکه کشورهای عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین، عمان و چند کشور دیگر منطقه واکسن‌های پیش خرید خود را اعلام نکرده‌اند، باید گفت که بیش از ۸۰ کشور جهان واکسن‌های کرونا را پیش خرید کرده‌اند.

اطلاعات مربوط به واکسن کووید ۱۹ سساخت روسیه و نیز واکسن سینوفارم چین در این جدول لحاظ نشده است.

به نظر می‌رسد که سایر کشورهای جهان به مکانیسم کووکس دل بسته‌اند و البته تقریبا تمام کشورهای آفریقایی به جز یکی دو کشور در این زمینه اقدام نکرده‌اند.

پایان پیام

ترجمه: دکتر امیر صدری

کد خبر : 193506 ساعت خبر : 11:41 ق.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=193506
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات