فلفل قرمز تسکین دهنده دردهای عصبی
به گزارش گلونی فلفل قرمز با نام علمی Capsicum annuum از گیاهان دارویی بومی قاره آمریکاست.
فلفل قرمز که با نام فلفل چیلی نیز شناخته میشود، از میوه های گیاهان فلفلی است که به خاطر طعم تندشان معروف هستند.
آنها با فلفل دلمهای و گوجه فرنگی مرتبط هستند.
علت تندی فلفل چیلی وجود مادهای به نام کاپسایسین است.
«کاپسایسین» مهمترین ترکیب زیستفعال گیاهی در فلفل قرمز بوده که مسئول طعم تند فلفل قرمز و فواید آن برای سلامتی است.
فلفل چیلی سرشار از کپسایسین است.
این گیاه همچنین سرشار از کاروتنوئیدهاست.
کاروتنوئیدها نوعی آنتیاکسیدان هستند که برای سلامتی فواید بسیاری دارند.
کاربرد غیردارویی
فلفل چیلی معمولا بهعنوان ادویه یا بهعنوان بخشی از ترکیبات تشکیلدهنده در غذاهای مختلف مانند خورشها، مخلوط ادویهجات و سسها استفاده میشود.
همچنین میتوان آن را کامل را در غذاها ریخت و بهصورت پختهشده استفاده کرد.
علاوه بر این استفاده از شکل خشکشده و آسیابشدهی آن که تحت عنوان «پاپریکا» شناخته میشود نیز رواج دارد.
ویتامینها و مواد معدنی
فلفل چیلی سرشار از انواع ویتامینها و مواد معدنی مختلف است.
مهمترین ویتامینها و مواد معدنی موجود در آن عبارتاند از: ویتامین C، ویتامین B6، ویتامین K1، پتاسیم، مس و ویتامین A.
خواص دارویی
تسکین دردهای عصبی
فلفلهای قرمز برمبنای میزان تندی طبقهبندی میشوند.
هرچه فلفل تندتر باشد، میزان مادهی کاپسایسین که در گوشت میوهی آن وجود دارد، بیشتر است.
فلفل قرمز
کاپسایسین ابتدا میزان درد را اندکی افزایش میدهد.
سپس قسمت انتهایی عصب را بیحس میکند و موجب کاهش درد میشود.
این خاصیت در کرمهای کاپسایسین برای آرامبخشی برخی شرایط نظیر نورالژی پس از هرپس مورد استفاده قرارمیگیرد.
بااینحال مصرف زیاد فلفل چیلی میتواند در درازمدت به گیرندههای درد آسیب بزند و باعث بیحسی نسبت به سوزش فلفل قرمز شود.
هشدارها
در دوز استاندارد سمیت ندارد.
هنگام خوردن یا حمل و نقل فلفل چیلی و محصولات آن باید احتیاط را رعایت کنید.
ممکن است منجر به درد و سوزش شدید و درماتیتهای تماسی شود.
پايان پيام
نويسنده : نگار شاه وار