کاکائو و خواص بینظیر آن برای بهبود روحیه
کاکائو و خواص بینظیر آن برای بهبود روحیه
به گزارش گلونی کاکائو با نام علمی Theobroma cacao از گیاهان دارویی محبوب در سرتاسر دنیاست.
خاستگاه این گیاه جنگلهای مرطوب و استواییست.
سرزمین بومی آن مکزیک، آمریکای مرکزی و مناطق شمالی آمریکای جنوبی مانند جنگلهای آمازون است.
مشخصات ظاهری
کاکائو درختی از تیره پنیرکیان با بلندی میان ۴ تا ۱۰ متر است.
برگهایش ساده و متقابل است و گُلهای منظم، کوچک و قرمز رنگی در همه فصلها دارد.
میوهاش بسته، زرد رنگ و به اندازه یک خیار و حاوی ۲۵ تا ۴۵ دانه است.
میوههای این گیاه را پس از چیدن انبار میکنند تا بپوسد و پس از آن دانهها را جمعآوری میکنند و به مصرف میرسانند.
همچنین به پودر خشکی که با آسیاب نمودن و گرفتن چربی دانه این گیاه به دست میآید پودر کاکائو گفته میشود.
از آن شکلات نیز تهیه میکنند که برای تولید نزدیک نیم کیلو شکلات، ۴۰۰ دانه کاکائو نیاز است.
قدمت استفاده
مایاها معتقد بودند کاکائو «غذای خدایان» است.
اگرچه این گیاه بیشتر به عنوان مادهای غذایی شناخته شده است تا دارو، اثرات دارویی نیز دارد.
کاکائو در گذشته برای سلامت قلب و کلیهها استفاده میشده است.
امروزه نیز به عنوان آنتی اکسیدان برای سلامت قلب و عروق پیشنهاد میشود.
کاکائو و خواص بینظیر
بهبود روحیه
کاکائو به دلیل تاثیرگذاری در سطح سروتونین و اندروفین موجب تلطیف ذهن و احساسات افزایش هوشیاری و آرامش جسمی میشود.
مصرف مقدار متوسط شکلات ساده باعث بهبود خلق و خو و ایجاد حالت مثبت در ذهن میشود.
به طور کلی این گیاه خوشمزه به ایجاد حس نشاط و آرامش در فرد کمک میکند.
میتوان به عنوان راهکاری موثر برای بهبود خلق و خوی افراد به ویژه هنگامی که دچار خستگی عصبی هستند از آن استفاده کرد.
کاکائو سرشار از پلیفنول
پلی فنولها (Polyphenol) در واقع آنتی اکسیدانهایی هستند که بهطور طبیعی در میوهها، سبزیجات، چای و شکلات وجود دارند.
آنها فایدههای زیادی برای سلامت انسان دارند، از جمله کاهش التهاب، جریان خون بهتر، فشار خون کمتر، و سطح کلسترول و قند خون متعادلتر.
هشدارها
ممکن است گاهی باعث ایجاد سردردهای میگرنی و ناهنجاریهای گوارشی شود.
پایان پیام
نویسنده : نگار شاه وار
کد خبر : 199100 ساعت خبر : 9:00 ق.ظ