آش ترخینه دوغ غذای محلی استان مرکزی

آش ترخینه و دوغ غذای محلی استان مرکزی

به گزارش گلونی آش ترخینه دوغ مرکزی آشی خوش طعم محلی است.

این آش در شهر‌های مختلف کشور از جمله خرم‌آباد، ملایر، کرمانشاه، همدان و بروجرد طبخ خواهد شد و به علت وجود بلغور در آن بسیار خوش طعم و مقوی است.

با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه این آش آشنا کنیم.

مواد لازم آش ترخینه دوغ

  • ترخینه دوغ: ۳ عدد
  • کشک: ۱ لیوان
  • لوبیا چیتی:   ۷۵ گرم
  • نخود:  ۷۵ گرم
  • عدس: ۷۵ گرم
  • سبزی آشی:  ۵۰۰ گرم
  • پیاز: ۳ عدد
  • سیر: ۸ حبه
  • نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه: به میزان لازم
  • فلفل سیاه: به میزان لازم
  • نمک: به میزان لازم

طرز تهیه آش

برای تهیه این آش خوشمزه ابتدا حبوبات آن را از شب قبل خیس کنید. این کار سبب می‌شود حبوبات زود‌تر پخته شده و نفخ آنها از بین برود.

ترخینه را نیز بهتر است ۲ ساعت قبل از شروع آشپزی در آب نگه دارید تا نرم شود.

برای شروع یک قابلمه بزرگ آورده و حبوبات را از جمله نخود و لوبیا درون آن بریزید. ۲ لیتر آب به آنها اضافه کرده و ترخینه را نیز اضافه کنید و اجازه دهید تا خوب روی شعله گاز پخته شوند.

بعد از آن سیر و پیاز را بصورت نگینی در‌آورده و با زردچوبه و فلفل سیاه، درون روغن تفت دهید. این کار را تا زمانی که طلایی شدند ادامه داده و نعناع را نیز بصورت جدا گانه با روغن تفت دهید. بعد از اینکه کارتان تمام شد آنها را کنار بگذارید تا در زمان مناسب به آش اضافه کنید.

بعد از اینکه نخود و لوبیا نیم‌پز شدند عدس را به آنها اضافه کنید.

حال سبزی آشی را خرد کرده و در هنگامی که حبوبات پخته شدند به آش اضافه کنید.

بعد از گذشتن دقایقی مقداری از سیر داغ و پیاز داغی که از قبل سرخ کردید را به مواد اضافه کرده و خوب هم بزنید تا آش جا بیفتد.

بعد از اینکه آش شما لعاب‌دار شد و جا افتاد می‌توانید آن را  با نعناع داغ، پیاز داغ، سیر داغ و کشک تزیین کرده و میل نمایید. نوش جان‌تان.

پایان پیام

نویسنده: محمد شهبازی

کد خبر : 204639 ساعت خبر : 9:30 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=204639
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات