آش شله قلمکار بیرجند از معروفترین آشها
آش شله قلمکار بیرجند از معروفترین آشها
به گزارش گلونی آش شله قلمکار بیرجند از معروفترین آشهای ایرانی است که بسیار مقوی بوده و در پاییز و زمستان طبخ میشود. این آش پرخاصیت را میتوانید به عنوان یک وعده کامل سرو نمایید. با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه این آش خوشمزه آشنا کنیم.
مواد لازم برای تهیه آش
- نخود: نصف پیمانه
- لوبیا سفید: یک چهارم پیمانه
- لوبیا چیتی: یک چهارم پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی: یک سوم پیمانه
- عدس: نصف پیمانه
- ماش: نصف پیمانه
- برنج: ۱ پیمانه
- گندم: نصف پیمانه
- گوشت سردست: ۵۰۰ گرم
- سبزی آش-ترخون-مرزه: نصف پیمانه
- پیاز داغ و نعناع داغ برای تزیین
- نمک، فلفل، دارچین و زیره: به میزان لازم
طرز تهيه آش
برای تهیه این آش خوشمزه ابتدا تمامی حبوبات آن را شب قبل بصورت جداگانه خیس نمایید. این کار سبب میشود تا حبوبات زودتر پخته و نفخ آنها از بین برود.
در مرحله بعد پیازها را بصورت خلالی درآورده و با روغن سرخ نمایید.
این کار را تا زمانی که طلایی شوند ادامه دهید و در نهایت کنار گذاشته تا در زمان مناسب به آش اضافه کنید.
حال گوشت را با یک عدد پیاز و ۳ عدد چوب دارچین، نمک و فلفل روی حرارت بگذارید تا پخته شده و نرم شود.
در مرحله بعد حبوبات پخته شده را با آب گوشت روی حرارت گذاشته و گندم و برنج را کوبیده درون غذاساز بریزید.
گوشت را نیز ریش ریش کنید و درون غذا ساز بریزید.
این عمل باعث کشدار شدن آش شما میشود.
زمانی که حبوبات پخته شدند نیمی از آنها را در آورده و بعد از کوبیدن دوباره به قابلمه اضافه کنید.
حال گندم و برنج کوبیده شده را نیز به قابلمه اضافه کرده و بعد از ریختن پیاز داغ روی آنها خوب هم بزنید.
بعد از مدتی هم زدن مواد، سبزیهای از پیش خرد شده و گوشت کوبیده شده را همراه با نمک و فلفل، زیره و زعفران به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
شعله را ملایم کرده و اجازه دهید مواد به خوبی پخته و آش جا بیفتد.
از کمی نعناع داغ، پیازداغ و کشک میتوان برای تزیین آش استفاده نمود.
آش شما آماده سرو شدن است.
نوش جانتان.
پایان پیام
نویسنده: محمد شهبازی
کد خبر : 204804 ساعت خبر : 9:47 ب.ظ