آش ماست با کوفته ریزه مشهد
آش ماست با کوفته ریزه مشهد
به گزارش گلونی اگر میخواهید لحظاتتان را به بهترین شکل ممکن سپری کرده و از آن لذت ببرید همین الان شروع به آشپزی کنید. ما به شما طرز تهیه آش ماست با کوفته ریزه مشهد را آموزش خواهیم داد.
این آش بسیار خوشمزه و لذیذ است و بیشک بعد از چشیدن آن شما یک مزه بینظیر را میچشید. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه آش
- ۲ عدد پیاز متوسط پوستکنده و نگینی خردشده
- ۱ پیمانه عدس
- ۱ پیمانه نخود
- ۱ پیمانه برنج ایرانی
- ۳ پیمانه سبزی آش خردشده (تره، جعفری، اسفناج و گشنیز)
- ۳ تا ۴ پیمانه آب گوشت یا آب قلم
- نصف پیمانه بلغور گندم
- ۲ پیمانه آب
- روغن جامد یا کره به مقدار لازم
- ماست به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
- ۱۰ تا ۱۵ عدد کوفته ریزه
- نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ برای سرو
مواد لازم برای کوفته ریزه
- ۱۵۰ گرم گوشت چرخکرده
- ۲ قاشق غذاخوری پیاز رندهشده
- ۲ قاشق مربا خوری آرد ذرت
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
- نصف پیمانه آب
- روغن سرخکردنی به مقدار لازم
طرز تهیه کوفته ریزه
برای تهیه کوفته ریزه ابتدا باید گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده مخلوط کرده و بعد از اضافه کردن آرد ذرت، فلفل سیاه، زردچوبه و نمک آن را به خوبی ورز دهید.
زمانی که ورز دادن شما به پایان رسید و گوشت حالت چسبندگی پیدا کرد گوشتها را بصورت دایرههای ریز درآورید.
سپس روغنی را درون تابه ریخته و گوشتهای دایرهای را درون آن تفت دهید.
سپس مقداری آب درون تابه اضافه کرده و اجازه دهید تا کوفتهها با آب بپزند.
زمانی که تمامی آب درون تابه تبخیر و کوفتهها پخته شدند آنها را کنار گذاشته تا در زمان مناسب به آش اضافه کنید.
دستور پخت آش ماست
برای تهیه آش ماست ابتدا از شب قبل حبوبات آن (نخود و عدس) را بصورت جداگانه خیس کنید.
این کار سبب میشود تا حبوبات نرم شده و سریع پخته شوند.
برنج و بلغور گندم را نیز چند ساعت قبل از شروع آشپزی خیس کنید.
حال کمی روغن یا کره در قابلمه ریخته و پیازهای از پیش خرد شده را درون قابلمه بریزید تا تفت داده شود.
بعد از اینکه پیازها طلایی شدند به آن نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کرده و همراه با پیاز تفت دهید.
در مرحله بعد عدس، برنج و بلغور گندم را به پیاز اضافه کنید.
بعد از اینکار شعله را کم کرده و ۲ پیمانه آب به مواد اضافه کنید تا به خوی پخته شوند.
زمانی که مواد درون قابلمه نیم پز شدند آب قلم یا گوشت و نخودهای پخته شده را به آن اضافه کنید.
بهتر است آش را مرتبا هم زده سپس اجازه دهید تا روی حرارت کم بخوبی پخته و آش جا بیفتد.
بعد از اینکه مواد پخته شد سبزیها را به آن اضافه کرده و اجازه دهید پخته شوند.
۱۵ دقیقه قبل از اینکه آش آماده سرو شود کوفتهها را به آن اضافه کنید.
بعد از گذشت ۱۵ دقیقه که آش بخوبی پخته و جا افتاد شعله را خاموش کرده و اجازه دهید تا آش سرد شود.
بعد از آن ماست را نیز به آش اضافه کنید.
اکنون میتوانید این آش خوشمزه را با نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ تزئین کرده و نوش جان کنید.
پایان پیام
نویسنده: محمد شهبازی
کد خبر : 206167 ساعت خبر : 11:15 ب.ظ