۱۱خاصیت تخمه کدو تنبل بر اساس شواهد علمی

۱۱خاصیت تخمه کدو تنبل بر اساس شواهد علمی

به گزارش گلونی تخمه یا دانه کدو تنبل ممکن است کوچک باشد، اما پر از مواد مغذی ارزشمند است.

خوردن فقط مقدار کمی از آنها می‌تواند مقدار قابل توجهی چربی سالم، منیزیم و روی برای شما فراهم کند.

بهبود سلامت قلب، سلامت پروستات و محافظت در برابر سرطان‌های خاص از دیگر خواص این دانه‌هاست.

این دانه‌ها می‌توانند به راحتی در رژیم غذایی شما گنجانده شوند.

در اینجا ۱۱ مزیت برتر دانه کدو تنبل برای سلامتی بر اساس شواهد علمی آورده‌ شده است.

۱۱ خاصیت تخمه کدو تنبل بر اساس شواهد علمی

۱: سرشار از مواد مغذی ارزشمند

دانه کدو تنبل سرشار از آنتی اکسیدان، آهن، روی، منیزیم، ویتامین کا، پروتئین، فسفر و بسیاری از مواد مغذی دیگر است.

هر اونس (۲۸ گرم) آن به طور حدودی ۱۵۱ کالری دارد.

۲: سرشار از آنتی اکسیدان‌ها

دانه‌های کدو تنبل حاوی آنتی اکسیدان‌هایی مانند کاروتنوئیدها و ویتامین E هستند.

آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند التهاب را کاهش دهند و از سلول‌های شما در برابر رادیکال های آزاد مضر محافظت کنند.

در یک مطالعه روغن دانه کدو تنبل باعث کاهش التهاب در موش‌های صحرایی مبتلا به آرتروز بدون عوارض جانبی شد، در حالی که حیواناتی که داروی ضد التهابی به آنها داده شده است عوارض جانبی را تجربه کردند.

۳: کاهش خطر ابتلا برخی از سرطانها

رژیم‌های غذایی غنی از دانه کدو تنبل با کاهش خطر ابتلا به سرطان معده، پستان، ریه، پروستات و روده بزرگ مرتبط است.

یک مطالعه مشاهده‌ای بزرگ نشان داد که خوردن دانه کدو تنبل با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان در زنان یائسه ارتباط دارد.

مطالعات دیگر نشان می‌دهد که لیگنان موجود در دانه کدو تنبل ممکن است نقشی اساسی در پیشگیری و درمان سرطان پستان داشته باشد.

مطالعات بیشتر در لوله‌های آزمایش نشان داد که مکمل حاوی دانه کدو تنبل می‌تواند رشد سلول‌های سرطانی پروستات را کُند کند.

۴: بهبود سلامت پروستات و مثانه

دانه کدو تنبل ممکن است به تسکین علائم هایپرپلازی خوشخیم پروستات (BPH) کمک کند. در این بیماری غده پروستات بزرگ می‌شود و باعث بروز مشکلاتی در ادرار می‌شود.

چندین مطالعه بر روی انسان نشان داده است که خوردن این دانه‌ها علائم مرتبط با BPH را کاهش می‌دهد.

در یک مطالعه یک ساله روی بیش از ۱۴۰۰ مرد مبتلا به BPH، مصرف دانه کدو تنبل علائم را کاهش داده و کیفیت زندگی را بهبود بخشیده است.

تحقیقات بیشتر نشان می‌دهد که مصرف دانه کدو تنبل یا محصولات آنها به عنوان مکمل می‌تواند به درمان علائم مثانه بیش فعال کمک کند.

یک مطالعه بر روی ۴۵ زن و مرد با مثانه پرکار نشان داد که ۱۰ گرم عصاره دانه کدو تنبل روزانه عملکرد ادرار را بهبود می‌بخشد.

۵: حاوی مقادیر زیادی از منیزیم

دانه کدو تنبل یکی از بهترین منابع طبیعی منیزیم است.

منیزیم برای بیش از ۶۰۰ واکنش شیمیایی در بدن شما مورد نیاز است. به عنوان مثال، سطح کافی منیزیم برای موارد زیر مهم است:

کنترل فشار خون
کاهش خطر بیماری های قلبی
داشتن استخوان سالم
تنظیم سطح قند خون

۶: کمک به بهبود سلامت قلب

دانه‌های کدو تنبل منبع خوبی از آنتی اکسیدان‌ها، منیزیم، روی و اسیدهای چرب هستند. همه اینها ممکن است به سلامت قلب شما کمک کنند.

مطالعات حیوانی نشان داده است که روغن دانه کدو تنبل ممکن است فشار خون بالا و سطح کلسترول بالا را کاهش دهد که دو فاکتور خطر مهم در بیماری‌های قلبی هستند.

یک مطالعه ۱۲ هفته‌ای در ۳۵ زن یائسه نشان داد که مکمل‌های روغن هسته کدو تنبل ۷ درصد فشار خون دیاستولیک را کاهش می‌دهند و میزان پایین کلسترول خوب HDL را ۱۶ درصد افزایش می‌دهند.

مطالعات دیگر نشان می‌دهد که توانایی کدو تنبل در افزایش تولید اکسید نیتریک در بدن شما می‌تواند مسئول تأثیرات مثبت آن بر سلامت قلب باشد.

اکسید نیتریک به گشاد شدن رگ‌های خونی، بهبود جریان خون و کاهش خطر رشد پلاک در عروق کمک می‌کند.

۷: کاهش سطح قند خون

مطالعات حیوانی نشان داده است که کدو تنبل، تخمه کدو، پودر دانه کدو تنبل و آب کدو تنبل می‌توانند قند خون را کاهش دهند.

این امر به ویژه برای افراد دیابتی که ممکن است برای کنترل سطح قند خون خود دچار مشکل باشند بسیار مهم است.

چندین مطالعه نشان داده است که مصرف مکمل آب کدو تنبل یا پودر دانه آن باعث کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ می‌شود.

مقدار بالای منیزیم دانه کدو تنبل ممکن است عامل تأثیر مثبت آن بر دیابت باشد.

یک مطالعه مشاهده‌ای بر روی بیش از ۱۲۷۰۰۰ نفر نشان داد که رژیم‌های غذایی غنی از منیزیم با ۳۳٪ کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در مردان و ۳۴٪ کاهش خطر ابتلا در زنان مرتبط است.

برای تأیید این تأثیرات مفید دانه کدو تنبل بر سطح قند خون، تحقیقات بیشتری لازم است.

۸: سرشار از فیبر

دانه کدو تنبل منبع خوبی از فیبر است، دانه‌های پوسته شده ۱.۱ گرم فیبر را در یک وعده ۱ اونسی (۲۸ گرمی) تأمین می‌کنند.

یک رژیم غذایی سرشار از فیبر می‌تواند سلامت هضم را بهبود بخشد.

علاوه بر این، رژیم‌های غذایی با فیبر بالا با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت نوع ۲ و چاقی همراه است.

۹: کمک به بهبود کیفیت اسپرم

سطوح پایین روی با کاهش کیفیت اسپرم و افزایش خطر ناباروری در مردان همراه است.

از آنجا که دانه کدو تنبل منبع غنی روی است، ممکن است کیفیت اسپرم را بهبود بخشد.

شواهد حاصل از یک مطالعه روی موش‌ها نشان می‌دهد که آنها همچنین می‌توانند از اسپرم انسان در برابر آسیب‌های ناشی از شیمی درمانی و بیماری‌های خودایمنی محافظت کنند.

همچنین دانه کدو تنبل سرشار از آنتی اکسیدان و سایر مواد مغذی است که می‌تواند به رسیدن به سطح تستوسترون نرمال کمک کرده و سلامت عمومی را بهبود بخشد.

در مجموع، همه این عوامل ممکن است برای افزایش باروری و عملکرد تولید مثل به ویژه در مردان مفید باشد.

۱۰: کمک به بهبود خواب

۱۱ خاصیت تخمه کدو تنبل بر اساس شواهد علمی

اگر در خوابیدن مشکل دارید، ممکن است بخواهید مقداری دانه کدو تنبل قبل از خواب بخورید. آنها منبع طبیعی تریپتوفان، یک آمینو اسید هستند که می‌توانند به تقویت خواب کمک کنند.

تصور می‌شود که مصرف روزانه حدود ۱ گرم تریپتوفان باعث بهبود خواب می‌شود.

با این حال، برای دستیابی به تریپتوفان مورد نیاز، باید حدود ۷ اونس (۲۰۰ گرم) دانه کدو تنبل بخورید.

روی موجود در این دانه‌ها همچنین میتواند به تبدیل تریپتوفان به سروتونین کمک کند، که سپس به ملاتونین تغییر می‌کند، هورمونی که چرخه خواب شما را تنظیم می‌کند.

علاوه بر این، دانه کدو تنبل منبع عالی منیزیم است. سطح کافی منیزیم نیز با خواب بهتر ارتباط دارد.

برخی از مطالعات کوچک نشان داده است که مصرف مکمل منیزیم باعث بهبود کیفیت خواب و کل زمان خواب در افراد با سطح منیزیم پایین می‌شود.

۱۱: افزودن آن به رژیم غذایی آسان است

اگر می‌خواهید فواید دانه کدو تنبل را تجربه کنید، به راحتی می‌توانید آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

در بسیاری از کشورها، آنها یک میان وعده محبوب هستند که می‌توانند به صورت خام یا بو داده، با نمک یا بدون نمک خورده شوند.

همچنین می‌توانید آنها را به اسموتی‌ها، ماست یونانی و میوه اضافه کنید.

می‌توانید آنها را با پاشیدن در سالاد، سوپ یا غلات در وعده‌های غذایی قرار دهید. برخی از افراد از دانه کدو تنبل به عنوان ماده‌ای برای تهیه نان و کیک های شیرین یا شور استفاده می‌کنند.

با این حال، مانند بسیاری از دانه‌ها و مغزها ، آنها حاوی اسید فیتیک هستند، که می‌تواند جذب برخی مواد مغذی را کاهش دهد.

اگر به طور مرتب از دانه ها و آجیل استفاده می‌کنید، ممکن است بخواهید آنها را خیس کرده تا جوانه بزنند تا محتوای اسید فیتیک آنها کاهش یابد. تفت دادن آنها نیز ممکن است کمک کند.

جان کلام

۱۱ خاصیت تخمه کدو تنبل بر اساس شواهد علمی

دانه‌های کدو تنبل بسیار مغذی هستند و دارای آنتی اکسیدان‌های قوی هستند.

خوردن آنها می‌تواند به رفع کمبودهای رژیم غذایی کمک کند و ممکن است در برابر بیماری‌های مختلفی از شما حافظت کند.

در حقیقت، اثبات شده است که دانه کدو تنبل سلامت قلب، سطح قند خون، قدرت باروری و کیفیت خواب را بهبود می‌بخشد. حتی ممکن است شمارا از انواع خاصی از سرطان محافظت کنند.

علاوه بر این، محتوای غنی مواد مغذی آنها ممکن است مزایای دیگری مانند بهبود انرژی، خلق و خو و عملکرد ایمنی بدن را با خود به همراه داشته باشد.

بهتر از همه، آنها می‌توانند به راحتی به رژیم غذایی شما اضافه شوند که به شما این امکان را می‌دهد که از بسیاری از تأثیرات مثبت آنها بهره ببرید‌.

پایان پیام

مترجم: مریم قره‌گزلو

کد خبر : 200555 ساعت خبر : 5:04 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=200555
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات