کودکان کار در فضای مجازی هم حضور دارند
به گزارش گلونی مصادیق کار کودک، تنها به کودکان کار در کورههای آجرپزی یا سر چهارراهها، خلاصه نمیشود.
امروزه حوزه فعالیت کودکان کار به فضای مجازی کشیده شده و بدون وجود هیچ نظارتی، آینده تلخی را برای این کودکان رقم خواهد زد.
از منظر حقوقی هرنوع بهرهکشی دائمی از افراد کمتر از ۱۸ سال با هدف درآمدزایی و… که سبب محرومیت آنان از تحصیل شده و آسیبهایی را به جسم و روح آنان وارد کند، مصداق کار کودک بوده و نباید انجام شود.
هر کودکی که به جای بازی و آموختن، به کار دیگری که کارهای بزرگسالانه تلقی میشود، مشغول باشد، به نوعی کودک کار محسوب میشود.
این روزها بسیاری از کودکان توسط خانوادههای ظاهرا روشنفکر و تحصیلکرده و بافرهنگشان، وادار به کار میشوند.
شبکههای اجتماعی پر است از صفحاتی که بدون در نظر گرفتن حریم شخصی کودکان، از آنها برای نمایش و جذب مخاطب و گرفتن تبلیغ استفاده میشود.
این کودکان که معمولا زیر سن دبستان هستند معمولا از بدو تولد توسط والدین سودجو و ناآگاهشان به کار گرفته میشوند.
گاهی حتی دیده میشود که پدر و مادر برای افزایش مخاطب و گرفتن سود بیشتر، از آزار جسمی و روحی کودکانشان در این فضا، ابایی ندارند.
کودکان کار در فضای مجازی هم حضور دارند
کار کودکان به هر دلیل، به هر شکل و در هر فضایی با آسیب های مختلفی همراه است.
کودکان کار فرصت فراگیری و ایجاد ارتباط صحیح با محیط، خانواده و همسالان را از دست میدهند.
فرصت رشد خلاقیت و ساز و کار اجتماعی شدن را از دست میدهند.
در فرآیند کار، این کودکان حتی احتمال ابتلا به بلوغ زودرس را دارند.
اصطلاح کودک کار در حالی از تکدیگری و کار یدی تا انتشار عکسها و ویدئوهای لاکچری را شامل میشود که آسیبهایی این اتفاق بعدها گریبان جامعه را خواهد گرفت.
بهتر است امروز سازمان بهزیستی، پلیس فتا، شورای نظارت بر فضای مجازی و سایر ارگانهای دست اندرکار در حوزه کودک و کار، دست به کار شوند.
پیش از آنکه جبران آسیبهای اشتغال به کار کودکان سخت و پرهزینه شود باید با امکان سنجی، نظارت درست و برنامه ریزی جلوی این اتفاق تلخ را گرفت.
پایان پیام
نویسنده: آرزو قدوسی