گونه‌ های حیات وحش وسیله‌ تفریح ما نیستند

گونه‌ های حیات وحش وسیله‌ تفریح ما نیستند

به گزارش گلونی علیرضا شهرداری فعال محیط زیست در صفحه اینستاگرام خود درباره لزوم آگاه‌سازی مردم و حفظ گونه‌های حیات وحش هشدار داد.

به گفته او گونه‌های حیات وحش وسیله‌ای برای تفریح ما نیستند.

واژه حیات‌وحش، به‌طور عام، دربرگیرنده تمامی گیاهان و جانورانی است که اهلی و دست‌آموز نباشند و به‌طور خاص دلالت بر تمامی مهره‌دارانی دارد که در محیط طبیعی خود یا شبیه آن، زندگی می‌کنند.

متأسفانه در سال‌ها و ماه‌های اخیر مواردی علاوه برشکار غیرمجاز و کشتن وحشیانه جانوران وحشی، بازار شکار آن‌ها برای خرید و فروش و گهگداری به عنوان حیوان خانگی نیز داغ شده است.

شکار، کشته‌شدن یا قاچاق حیوانات زنده نگرانی‌های شدید کنشگران محیط‌زیست و مسائل مختلف اجتماعی را به‌دنبال دارد.

کشته شدن ۵۸ قلاده پلنگ در ۶ سال گذشته، مرگ بیش از ۳۰ یوزپلنگ ایرانی طی یک دهه اخیر توسط عوامل انسانی (در اثر تصادف یا به‌دست محلی‌ها)، شکار و قاچاق سمندرهای کوهستانی، خرید و فروش لاک‌پشت برکه‌ای یا مار آبی، این‌گونه‌های کم‌نظیر را تا مرز انقراض پیش برده است.

در این سال‌ها عملا شاهد یک فاجعه زیست محیطی هستیم که این آمار در نوع خود فاجعه است.

کشتار وحشیانه خرس با توله‌هایش، تکه پاره کردن کفتار راه‌راه، سر بریدن حیوان کمیاب رودک عسل‌خوار، لاشه ۷ روباه دم‌بریده شده، کشتار گوزن‌هاو … رفتارهای خشونت‌بار نسبت به حیات‌وحش و تخریب زیستگاه‌های طبیعی آن‌ها را نشان می‌دهد.

گونه‌ های حیات وحش وسیله‌ تفریح ما نیستند

سایر ویدیوها در نماشای گلونی

حیات‌وحش، بخشی از سیستم پیچیده بوم‌سازه‌گانی (اکوسیستم‌هایی) است که در افزایش بهره‌وری و پایداری بوم‌سازه‌ها نقش اساسی دارد و انسان برای تأمین آب، غذا، ارزش‌های زیبایی‌شناختی و فعالیت‌های تفریحی خود به آن وابسته است.

اگر چرخه حیات، زنجیره حیات، و یا حرم بوم‌شناسی را درنظر بگیریم در واقع این حیات‌وحش هست که باعث پایداری بوم‌سازه‌ها و چرخه‌های مواد و انرژی می‌شود.

تنظیم جمعیت‌ها، گرده‌افشانی، پراکنش و کاشت بذرها، کنترل موجودات بیماری‌زا، حفظ پاکیزگی محیط با لاشه‌خواری حیوانات اهلی و وحشی، شخم زدن خاک، افزایش هوا دهی خاک، افزایش نفوذپذیری آب در خاک، بهبود تشکیل هوموس، تنظیم تراکم موادمعدنی و غیره، همه وظیفه گونه‌های مختلف حیات وحش است.

وقتی نسل گونه شکارگری از بین می‌رود جمعیت جانوران دیگر که طعمه آن جانور بودند افزایش می‌یابند.

این افزایش جمعیتِ سایر گونه‌ها، باعث برهم خوردن تعادل طبیعی شده و خسارت‌های دیگر و شدیدتری را به‌وجود می‌آورد.

کسب ارزش اقتصادی از حیات‌وحش شامل کسب سود از تجارت، خرید و فروش محصولات حیات‌وحش، فروش مجوز شکار، فروش گوشت، پوست، یا سایر محصولات جانبی تهدید بزرگ دیگری بر سر راه حیات وحش است.

فرهنگ سازی و آگاه‌سازی درست و همگانی مهمترین کار برای جلوگیری از تخریب طبیعت و از بین بردن حیات وحش است.

در کشورهای توسعه‌یافته، امروزه حیات‌وحش، تأمین‌کننده‌ تفریحات سالم برای اهل هنر، عکاسان، گردشگران طبیعت و… است.

مردم بسیاری اوقات فراغت خود را صرف تماشای جانوران وحشی و عکس‌برداری از آنها در محیط طبیعی کره و به افزایش سلامت روانی و جسمی خود، کمک می‌کنند.

برای جلوگیری از انقراض و حفظ تعادل جمعیتی گونه‌ها، احترام به علم و پذیرفتنن راه‌حل‌هابش تنها راه چاره ماست.

پایان پیام

کد خبر : 212118 ساعت خبر : 12:27 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=212118
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
چیدمان
اولین نظرات آخرین نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات