آب سردکن بیمارستان آلوده است مراقب باشید!
وجود باکتری در برخی از شیرهای آب بیمارستانی تایید شد
آب سردکن بیمارستان آلوده است مراقب باشید!
وجود باکتری در برخی از شیرهای آب بیمارستانی تایید شد.
به گزارش گلونی بررسیها نشان میدهد که برخی از آبسردکنهای بیمارستانهای شهر تهران آلوده به برخی از باکتریها هستند.
کیفیت آب مصرفی اهمیت ویژهای در سلامت جامعه دارد.
سودوموناس (pseudomonas)، به عنوان یک پاتوژن فرصتطلب در علوم آزمایشگاهی شناخته میشود.
از آن جابی که باکتری سودوموناس آئروجینوزا (pseudomonas aeruginosa) امکان رشد با حداقل نیازهای غذایی را دارد، قادر است در آب شیر رشد کند.
این توانایی باعث حضور مداوم زنجیره این باکتری در محیطهای بیمارستانی شده است.
این مطالعه تعیین میزان آلودگی در آب سردکنهای تعدادی از بیمارستانهای تهران است.
این باکتری مقاومت قابل ملاحظهای در برابر مواد ضدعفونی کننده دارد.
جالب آنکه برخی از آنها حتی در برخی از صابونهای مایع، مواد ضدعفونیکننده و مواد شوینده نیز پیدا شدهاند.
آب سردکن بیمارستان آلوده است
نشت فاضلاب به آبهای زیرزمینی و عدم فیلتراسیون آبهای سطحی، باعث گسترش این باکتری میشود.
دما تاثیر به سزایی در رشد باکتری سودوموناس آئروجینوزا دارد.
دمای بالای ۳۷ درجه سانتیگراد باعث افزایش رشد و دمای پایین تر از ۴ درجه سانتیگراد در زمان تابش خورشید البته در هوای سرد (پاییز و زمستان) باعث کاهش و مشاهده نشدن این باکتری در آب سردکنها میشود.
برای انجام این پژوهش در دو فصل پاییز و زمستان ۱۰۰ نمونه از ۱۰ بیمارستان در نقاط پنجگانه شهر تهران، برداشته شد. نمونههای برداشته شده، پس از انتقال به آزمایشگاه از نظر وجود باکتری های مختلف مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایج این بررسیها نشان داد که از بین نمونههای ارسالی به آزمایشگاه یک نمونه مشکوک به و یک نمونه مشکوک به جنس آلکالیژنز فیکالیس بود.
در سه نمونه نیز آلودگی به باکتری باسیلوس سوبتلیس مشاهده شد.
این باکتری یک باکتری گرم مثبت است و در سطح خاک و محیطهای آبی فراوان یافت میشود.
نتیجه بررسیها حاکی از آن بود که میزان شیوع باکتریهای گرم مثبت در آبسردکنهای بیمارستانهای شهر تهران بیشتر از باکتریهای گرم منفی است.
این موضوع میتواند به دلیل وجود گرد و غبار در هوا و عدم رعایت بهداشت فردی مراجعهکنندگان باشد.
سودوموناس آئروجینوزا، آلکالیژنز فیکالیس و باسیلوس سوبتلیس، باکتریهایی بودند که در این پژوهش از شیرهای آب بیمارستانی در مناطق مختلف تهران به دست آمد.
آنطور که پژوهشگران میگویند:
«رسیدگی مرتب مسئولان، خدمترسانی منظم، بررسی اتصالات آبسردکنها، کلرزنی مرتب، تاسیسات لولهکشی مناسب جهت آبرسانی، فیلترینگ صحیح و تجهیزات مدرن دستگاههای آبسردکن اهمیت زیادی دارد».
«آبسردکنهای سنتی در ایجاد آلودگی ثانویه تاثیر کمی دارند.
شستشوی دورهای آبسردکنهای غیرسنتی ضروری به نظر میرسد.
شستشو دورهای میتواند امری مهم در سلامت مصرفکنندگان آب آشامیدنی باشد».
در انجام این پژوهش،سمانه عبدی اندرابی و رضا حاجی سیدمحمد شیرازی، پژوهشگران گروه مهندسی محیطزیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران و سید امیرعلی انوار و مریم عطایی، پژوهشگران گروه بهداشت مواد غذایی این دانشگاه، مشارکت داشتهاند.
باتوجه به این پژوهش پس از پایان کرونا و بازشدن آب سردکنها، اگر گذرمان به هردلیل به بیمارستان افتاد بد نیست، حواسمان به جولان باکتریها در شیرهایی که آب آن را مینوشیم باشد.
پایان پیام
نویسنده: آرزو قدوسی
کد خبر : 207398 ساعت خبر : 8:45 ق.ظ