آش ترخینه ملایر با سابقه چند هزار ساله

آش ترخینه ملایر با سابقه چند هزار ساله

به گزارش گلونی آش ترخینه ملایر با سابقه چند هزار ساله یک آش محلی با طعمی بی‌نظیر است که در بسیاری از استان‌های کشور طبخ می‌شود.

این آش به دلیل حبوباتی که در آن وجود دارد بسیار مقوی و سرشار از پروتئین است. در فصل سرد زمستان و پاییز می‌توان از این آش به عنوان غذای اصلی و یا پیش غذا استفاده نمود.

آش ترخینه ملایر

این آش بسیار خوشمزه یکی از آش‌های سنتی و قدیمی ایرانی است و در شهر‌های مختلف ایران مانند خرم آباد، اراک، ملایر، کرمانشاه، همدان و بروجرد طبخ می‌شود. هم اکنون می‌توانید با ما همراه باشید تا به شما طرز تهیه این آش خوش طعم را آموزش دهیم.

مواد لازم

  • ترخینه: ۳۰۰ گرم
  • عدس: ۱/۲ پیمانه
  • نخود: ۲/۳ پیمانه
  • لوبیا: ۲/۳ پیمانه
  • پیاز: ۳ عدد
  • سبزی آش: ۶۰۰ گرم
  • نعنا: به میزان لازم
  • نمک و کشک: به میزان لازم

طرز تهیه آش ترخینه

برای تهیه این آش خوشمزه ابتدا تمامی حبوبات را از شب قبل خیس نمایید. این‌ کار سبب می‌شود حبوبات درون آش زود‌تر پخته شده و نفخ آنها از بین برود.

حال ترخینه را نیز در قابلمه گذاشته و روی آن‌ها را با آب پر نمایید.

بعد از گذشتن ۲ ساعت حال حبوبات را به ترخینه‌ها اضافه کرده و حدود ۱ ساعت روی شعله قرار دهید تا حبوبات به خوبی پخته شوند.

در مرحله بعد پیاز‌ها را بصورت نگینی خرد نموده و درون ظرفی با روغن بسیار داغ  و زردچوبه تفت دهید. به تعبیری بگذارید تا پیاز‌ها کاراملی شوند این گونه آش خوش طعم‌تر خواهد شد.

حال سبزی آش را به همراه پیاز داغ و نمک به آش اضافه کنید و اجازه دهید روی حرارت کم پخته شوند و آش جا بیفتد.

بعد از اینکه آش لعاب‌دار شد و جا افتاد می‌توانید آش را میل نمایید.

نوش جان‌تان.

پایان پیام

نویسنده: محمد شهبازی

کد خبر : 204184 ساعت خبر : 9:30 ق.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=204184
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات