آش قلیه خراسانی با عطر و طعمی اصیل
به گزارش گلونی یکی از سنتیترین و خوشمزهترین غذاهای خراسانی آش قلیه خراسانی با عطر و طعمی اصیل است که با کشک یا رب سرو میشود.
برای طبخ این آش گوشت چرخ کرده، لوبیای سفید، لوبیا چیتی، نخود، پیاز داغ، کشک و ماست و اندکی ادویه لازم است. با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه این آش آشنا کنیم.
مواد لازم برای تهیه آش
- گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
- پیاز رنده شده: یک عدد
- لوبیا سفید: ۱۳۰ گرم
- نخود: ۱۰۰ گرم
- هویج نگینی: ۳ عدد
- کشمش پلویی: ۱۵۰ گرم
- قیصی: ۸ عدد
- چغندر: یک عدد
- سبزی: ۵۰۰ گرم (خالواش، نعنا، تره، جعفری، گشنیز)
- آرد برنج: ۱۰۰ گرم
- شکر: ۳ قاشق غذاخوری
- سرکه: ۳ قاشق غذاخوری
- آبغوره: یک دوم لیوان
- نمک، فلفل به میزان لازم
- نعنا داغ به میزان لازم
طرز تهیه آش
برای تهیه این آش خوشمزه ابتدا حبوبات آن (نخود و لوبیا) را از شب قبل خیس نموده و هر چند ساعت یکبار آب آن را عوض کنید.
این کار سبب میشود تا نفخ آن از بین رفته و به خوبی پخته شوند.
بعد از آن در زمان آشپزی نخود و لوبیا را با یک لیتر آب و مقداری نمک روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا پخته شود.
سپس آرد برنج را با یک پیمانه آب مخلوط کرده و به لوبیا و نخود اضافه نمایید.
در این حین که آنها در حال پختن بودند هویج و چغندر را ابتدا شسته و سپس بصورت نگینی خرد نمایید.
بعد از خرد کردن به آش اضافه کنید.
در مرحله بعد گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیازه رنده شده، نمک و فلفل بخوبی ورز داده و به آش اضافه کنید.
حال نوبت به اضافه کرده سبزی آش به مواد است.
سبزیها را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا تمامی مواد با یکدیگر پخته شوند.
در این حین اجازه دهید قیصی و کشمش نیم ساعت در آب خیس شوند.
سپس قیصیها را خرد کرده و با کشمش درون روغن تفت دهید و درون آش بریزید.
در مرحله آخر شکر، آبغوره و سرکه را مخلوط کنید و به آش اضافه کنید.
اکنون آش شما آماده است.
نوش جانتان.
پایان پیام
نویسنده: محمد شهبازی