آش لخشک مشهد منبعی غنی از آهن
به گزارش گلونی آش لخشک مشهد بسیار خوشمزه است و به دلیل داشتن حبوبات مختلف منبعی غنی است آهن محسوب میشود. این آش در بیشتر نقاط کشور طبخ خواهد شد. با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه آش خوشمزه آشنا کنیم.
مواد لازم برای تهیه آش
- آرد: 2 پیمانه
- آب: به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
- کشک: 1 پیمانه
- سبزی: 500 گرم
- پیاز:1 عدد
- نعناع خشک: یک قاشق غذاخوری
- روغن: به مقدار لازم
- فلفل: به مقدار لازم
- زردچوبه: به مقدار لازم
- عدس: 1 پیمانه
- لوبیا قرمز: یک فنجان
- گشنیز: یک قاشق
- زیره: یک قاشق غذاخوری
- نخود: یک فنجان
- تخم مرغ: 1 عدد
طرز تهیه ورقههای لخشک
برای تهیه ورقههای لخشک ابتدا باید دو پیمان آرد را با مقداری نمک مخلوط کرده و به آنها آب اضافه کنید تا خمیری نرم درست شود.
سپس خمیر را با وردنه پهن کرده و به اندازه چهار انگشت برش دهید.
برخی افراد به آن یک عدد تخممرغ نیز اضافه میکنند.
طرز تهیه آش لخشک
برای تهیه این آش خوشمزه ابتدا 4 لیوان آب را درون قابلمه ریخته و آن را روی شعله گاز قرار دهید تا بجوشد.
زمانی که آب جوش آمد ورقههای لخشک را داخل آن بگذارید.
بعد از گذشت ۲۰ دقیقه سبزیها را درون قابلمه ریخته و اجازه دهید تا به خوبی پخته شود.
زمانی که سبزیجات پخته شد درون ظرفی پیازها را به صورت خلالی خرد کرده و با مقداری روغن تفت دهید و به آن زردچوبه، فلفل، گشنیز و زیره خرد شده و نعنا خشک نیز به آن اضافه کرده و به قابلمه اضافه کنید.
نخود، لوبیا و عدسی را که از قبل خیس کرده و پختهاید به آش اضافه کنید.
برای خوشمزهتر شدن این آش میتوانید کشک بادمجان را نیز به آن اضافه کنید.
امیدواریم از چشیدن این آش خوشمزه لذت ببرید.
نوش جانتان.
پایان پیام
نویسنده: محمد شهبازی