آش اسفندی آباده غذایی خوشمزه و محلی از شیراز
آش اسفندی آباده غذایی خوشمزه و محلی از شیراز
به گزارش گلونی اگر میخواهید با یکی از آشهای استان فارس به خصوص شهر آباده آشنا شوید ما به شما آش اسفندی آباده غذای خوشمزه و محلی را پیشنهاد میدهیم.
این آش در روز اول اسفند طبخ میشود از این رو نام آن را آش اسفندی نهادند.
برای تهیه این آش معمولاً از ۷ نوع غلات و حبوبات استفاده میشود و این آش بسیار پرخاصیت و مقوی است و میتوانید از آن به عنوان پیش غذا استفاده نمایید.
با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه آش معروف و خوشمزه آشنا کنیم.
مواد لازم برای تهیه آش اسفندی
- گوشت گوسفند با استخوان: ۴۰۰ گرم
- پیاز چهار قاچ شده: ۱ عدد
- زردچوبه پودر شده: ۱ قاشق چای خوری
- عدس: نصف پیمانه
- لوبیا سفید: نصف پیمانه
- نخود: نصف پیمانه
- ماش: نصف پیمانه
- ادویه پلویی جنوب: به مقدار لازم
- میخک پودر شده: یک هشتم قاشق چای خوری
- پیازداغ: ۱ پیمانه
- برنج: ۵ پیمانه
- جو: نصف پیمانه
- گندم: نصف پیمانه
- فلفل سیاه پودر شده و نمک: به مقدار لازم
- کره: نصف پیمانه
- روغن کرمانشاهی: به مقدار لازم
روش تهیه آش
برای تهیه این آش خوشمزه حبوبات آن را از شب قبل خیس نمایید این کار سبب میشود تا آنها بهتر پخته شده و نفخ آنها از بین برود.
در زمان آشپزی ابتدا گوشت را به همراه پیاز و کمی زردچوبه درون قابلمه بپزید.
سپس حبوباتی را که از قبل به صورت جداگانه خیس کردهاید درون قابلمه ای ریخته و بگذارید روی حرارت پخته شود.
بعد از اینکه گوشت پخته شد آن را از قابلمه خارج کرده و ادویه پلویی جنوب میخک و پیاز داغ را به قابلمه اضافه کنید بعد از آن برنج را نیز درون همان قابلمه ریخته و بعد از اینکه چند جوش خورد غلات خیس شده را به برنج اضافه کنید.
بهتر است در این زمان نمک و فلفل را نیز به آنها اضافه کرده تا آش شما مزهدار شود حال درب قابلمه را ببندید تا برنج و غلات کاملا پخته شود.
بعد از آن گوشت را وسط مواد درون قابلمه گذاشته و درب آن را ببندید تا با بخار پخته شود.
در مرحله بعد کره را درون روغن کرمانشاهی ریخته تا با حرارت ملایم داغ شود و آن را روی مواد درون قابلمه بریزید.
سپس صبر کنید تا برنج دم بکشد و تمامی مواد جا بیفتند. اکنون میتوانید این آش خوشمزه را میل نمایید.
نوش جانتان.
پایان پیام
نویسنده: محمد شهبازی
کد خبر : 210905 ساعت خبر : 1:58 ب.ظ