گلونی

چهار اثر مثبت سکوت و بازسازی سلول های مغز

چهار اثر مثبت سکوت و بازسازی سلول های مغز

چهار اثر مثبت سکوت و بازسازی سلول های مغز

چهار اثر مثبت سکوت و بازسازی سلول های مغز

به گزارش گلونی دکتر یونس شکرخواه درباره چهار اثر مثبت سکوت در کانال خود نوشت:

-سکوت موجب کاهش استرس و تنش می‌شود؛ براساس نتایج تحقیقات، آلودگی صوتی عامل فشار خون بالا و حمله قلبی است و موجب کاهش شنوایی و افت سلامت عمومی بدن می‌شود.

صداهای بلند با تحریک بخش آمیگدال مغز که وظیفه درک احساسات را برعهده دارد، باعث افزایش استرس و تولید هورمون کورتیزول می‌شوند در حالی که سکوت دارای آثار مخالف آلودگی صوتی است و تنش را از مغز و بدن دور می‌کند.

براساس تحقیقاتی که در سال ۲۰۰۴ در نشریه Heart منتشر شد، ۲ دقیقه سکوت موجب از بین رفتن تنش می‌شود و به آرامش فرد کمک می‌کند.

-سکوت توان ذهنی را بازیابی می‌کند؛ در زندگی روزمره، دائما اطلاعات حسی به مغز ارسال می‌شوند و فرایند تصمیم‌گیری، حل مشکل و کنترل امور روزمره، بخش عمده‌ای از مغز را درگیر می‌کند.

با اجرای مکرر این فرایندها، توجه و توان مغزی کاهش می‌یابد و احتمالا در هنگام تمرکز، حل مسئله و ارائه ایده‌های جدید با مشکل مواجه می‌شویم. زمانی که از محرک‌های صوتی رهایی می‌یابیم، مغز برای بازسازی و بازیابی توان خود فرصتی به دست می‌آورد.

-در سکوت شبکه پیش‌فرض مغز فعال می‌شود؛ هنگامی که به تمرکز یا مدیتیشن می‌پردازیم، شبکه پیش‌فرض مغز فعال می‌شود. شبکه پیش‌فرض مغز در واقع شبکه‌ای از بخش‌های مختلف مغز است که با یکدیگر تعامل دارند و فعالیت آن‌ها به شدت با یکدیگر ارتباط دارد.

این شبکه زمانی بیشترین فعالیت را دارد که شخص به دنیای خارج توجهی نداشته باشد. این حالت مغزی امکان درک کامل تجارب، همدردی با سایرین، خلاقیت بیشتر و بهبود وضعیت روحی و روانی را فراهم می‌کند.

-سکوت امکان بازسازی سلول‌های مغز را فراهم می‌کند؛ براساس تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۳ روی موش‌ها انجام گرفت و نتایج آن در نشریه Brain منتشر شد، ۲ ساعت سکوت روزانه به شکل‌گیری سلول‌های جدید در هیپوکامپ منجر می‌شود. این بخش از مغز مسئولیت یادگیری، حافظه و کنترل احساسات را برعهده دارد.

پایان پیام

خروج از نسخه موبایل