درباره سویه لامبدا چه می‌دانیم؟

درباره سویه لامبدا چه می‌دانیم؟

به گزارش گلونی سویه لامبدای ویروس کرونا آخرین موردی است که سازمان جهانی بهداشت آن را در فهرست جهش‌هایی طبقه‌بندی کرده است که باید مورد بررسی و توجه قرار گیرد. این‌ گونه زیر نظر گرفته می‌شود اما هنوز نگران‌کننده نیست.

با ادامه جهش‌های ویروس کرونا، برخی از سویه‌های موجود مسری‌تر هستند و حتی منجر به بیماری‌ شدیدتری می‌شوند؛ بنابراین از بقیه نگران‌کننده‌تر هستند.

ویروس‌ها همیشه تغییر می‌کنند. ویروسی که باعث بیماری کووید-۱۹ می‌شود تاکنون چندین هزار جهش داشته اما تنها چند مورد این جهش‌ها نگرانی بیشتری ایجاد کرده است.

به گزارش یورنیوز سویه‌های آلفا و دلتا مسری‌تر هستند و به‌طور بالقوه منجر به بستری شدن بیشتر بیماران نسبت به ویروس اولیه می‌شوند.

سویه لامبدا

آخرین سویه‌ای که از سوی سازمان جهانی بهداشت طبقه‌بندی شده است «لامبدا» نام دارد که نخستین بار در دسامبر گذشته در کشور پرو شناسایی شد.

نام علمی این گونه ث.۳۷ (C.37) است. این گونه پیش از این در برخی از ایالت‌های آمریکا و دست‌کم ۲۹ کشور دیگر که اغلب در آمریکای لاتین هستند شناسایی شده است.

در حال حاضر نگران‌کننده‌ترین موضوع درباره لامبدا، نام یا ویژگی‌های آن نیست (که البته تاکنون ثابت نشده خطرناک‌تر از دیگر سویه‌ها است) بلکه این واقعیت است که در حال حاضر گونه غالب در پرو، «لامبدا» است.

تاکنون ۱۹۰ هزار نفر در این کشور ۳۲ میلیون نفری به دلیل کووید-۱۹ جان خود را از دست داده‌اند که بیش از شش دهم درصد جمعیت آن می‌شود.

این رقم تقریبا سه برابر میزان سرانه مرگ و میر در مقایسه با ایالات متحده آمریکا است.

با این حال طبق تخمین برخی از محققان، این میزان مرگ در پرو به تنهایی به ویروس جهش‌یافته لامبدا مرتبط نیست و عوامل دیگری در گسترش کووید در این کشور نقش داشته‌اند؛ از جمله مشکلات اقتصادی که باعث شده افراد بزرگسال ملزم به کار باشند تا بتوانند زنده بمانند و بازارهای شلوغ باعث شیوع بالای این بیماری شود.

این کشور تا کنون حدود ۱۱ درصد جمعیت خود را با انواع مختلف واکسن‌های تولید شده برای مقابله با ویروس کرونا واکسینه کرده است.

لامبدا در کدام کشورهای اروپایی شناسایی شده است؟

این گونه به سرعت در شیلی، آرژانتین، برزیل، کلمبیا، اکوادور و مکزیک در حال شیوع است.

در اروپا نیز این گونه در کشورهای هلند، اسپانیا، فرانسه و پرتغال گزارش شده است.

تحقیقات اخیر روی سویه لامبدا، جهش‌های متعددی را در پروتئین اسپایک (سنبله) آن نشان می‌دهد؛ بخشی از ویروس که با سلول‌های انسانی در تماس است و به آن‌ها متصل شده و آن‌ها را آلوده می‌کند.

پابلو تسوکایاما، میکروبیولوژیستی که گونه لامبدا را بررسی کرده است به نیویورک تایمز گفت که «شکاف اطلاعات» نگرانی‌ها درباره لامبدا را افزایش می‌دهد و ظرفیت محدود آمریکای لاتین برای نظارت و تحقیق درباره گونه‌های جدید باعث نگرانی می‌شود.

وی افزود: «آن‌قدر کم می‌دانیم که ما را به حدس و گمان‌های زیادی می‌کشاند.»

واکسن‌های موجود چه میزان تاثیر دارند؟

نیویورک تایمز گزارش داد که مطالعات اولیه (هنوز در مجلات معتبر منتشر نشده است) نشان می‌دهد که واکسن‌های مدرنا، فایزر و کروناواک (ساخت چین) تاثیر کمتری نسبت به سویه اصلی دارند اما همچنان موثر هستند.

پایان پیام

خرید از سایت‌های معتبر با کد تخفیف گلونی
کلیک کنید

کد خبر : 238943 ساعت خبر : 11:46 ق.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=238943
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات