عقاب صحرایی؛ مهاجر عبوری نواحی وسیعی از ایران است

عقاب صحرایی

به گزارش گلونی در کتاب اطلس پرندگان ایران که سازمان حفاظت از محیط زیست منتشر کرده است درباره عقاب صحرا آمده است:

ویژگی‌های ظاهری: طول بدن ۶۷ تا ۸۶ سانتی‌متر و گستردگی بال‌ها ۱۷۵ تا ۲۳۰ سانتی‌متر است.

عقابی متوسط‌جثه با بال‌های بلند و گسترده است.

نر و ماده همشکل و فاقد تغییرات فصلی هستند.

در پرنده بالغ، بدن به رنگ قهوه‌ای تیره، گلو رنگ پریده‌تر و لکه‌ای خرمایی رنگ در پس سر قابل تشخیص است.

شاهپرهای پرواز و دم خاکستری راهراه است و نوار تیره رنگی در حاشیه بال‌ها و انتهای دم دارد.

در پرواز، لکه سیاه مشخصی در خم بال‌ها به چشم می‌خورد.

پرنده نابالغ قهوه‌ای خاکی است و نوار سفیدی در زیر و روی بال‌ها دارد.

همچنین لکه سفید نه چندان مشخصی در قاعده شاهپرهای اولیه روی بال‌ها و روی پوشپرهای دمگاه دیده می‌شود.

ویژگی‌های زیستی

در دشت‌های باز و خشک، مناطق نیمه بیایانی تا بیابانی و کوهپایه‌ها به سر می‌برد.

پرنده‌ای تقریبا منزوی است ولی در زمان مهاجرت دسته‌های بزرگی تشکیل می‌دهد و به طور دسته جمعی در محل‌های تجمع شبانه دیده می‌شود.

پروازی قدرتمند با بال‌زدن‌های آرام دارد.

بیشتر از جوندگان کوچک تا متوسط جثه، پرندگان، خزندگان حشرات بزرگ و گاهی از لاشه‌ها تغذیه می‌کند.

در زمان مهاجرت و در سرزمین‌های زمستان گذرانی در دشت‌های با درختان پراکنده در دسته‌های بزرگی دور هم جمع شده و به تغذیه از مهره‌داران و حشرات بزرگ می‌پردازند.

پراکنش و فراوانی: به صورت مهاجر عبوری در نواحی وسیعی از کشور دیده می‌شود و به تعداد بسیار اندک در نواحی خراسان، نواحی جنوبی دریای کاسپین و استان‌های خوزستان، فارس، بوشهر و سیستان و بلوچستان تا سواحل خلیج فارس زمستان گذرانی می‌کند.

وضعیت حفاظت: در فهرست پرندگان حمایت شده ایران قرار دارد و دارای ارزش حفاظتی است.

با سایر عقاب‌های ایران آشنا شوید

پایان پیام

خرید از سایت‌های معتبر با کد تخفیف گلونی
کلیک کنید

کد خبر : 243757 ساعت خبر : ۷:۴۵ ق٫ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=243757
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات