عقاب پر پا صاحب پروازهای نمایشی

عقاب پر پا صاحب پروازهای نمایشی

به گزارش گلونی در کتاب اطلس پرندگان ایران که سازمان حفاظت از محیط زیست منتشر کرده است درباره عقاب پر پا آمده است:

ویژگی‌های ظاهری: طول بدن ۴۵ تا ۵۳ سانتی‌متر و گستردگی بال‌ها ۱۰۰ تا ۱۲۱ سانتی‌متر است.

عقابی کوچک جثه که در اندازه و ریخت، شباهت زیادی به سارگپه‌ها دارد ولی با دم بلندتر و سر و بدن و بال‌های باریکتر قابل تشخیص است.

نر و ماده همشكل (ماده اندگی بزرگتر) و فاقد تغییرات فصلی هستند و در دو ریخت کاملا متمایز روشن و تیره دیده می‌شوند.

پرنده بالغ در هر دو ریخت، روتنه قهوه‌ای شکلاتی دارد.

شاهپرهای پرواز قهوه‌ای تیره است و نواری پهن و نخودی رنگ در طول پوشپرهای بال‌ها دارد.

همچنین دو لکه سفید مشخص در قاعده گردن دیده می‌شود.

در ریخت روشن، زیرتنه و پوشپرهای زیر بال‌ها سفید همراه با خال‌هایی تیره و پراکنده است که در تضاد شدید با رنگ سیاه شاهپرها به خوبی دیده می‌شود.

در ریخت تیره زیر تنه قهوه‌ای مایل به سیاه است.

پرنده نابالغ نیز تا حد زیادی شبیه به پرنده بالغ و تشخیص آن از فاصله دور دشوار است ولی در فاصله نزدیک به واسطه رنگ زرد چشم‌ها در پرنده بالغ و رنگ تیره آن در پرنده نابالغ از یکدیگر قابل تشخیص خواهند بود.

ویژگی‌های زیستی

مناطق جنگلی با تراکم کم از درختان ناهمسال، درختزارها، علفزارها و خلنگزارهایی با پوشش سنگی و صخره‌ای اندک را ترجیح می‌دهد.

پروازی سریع و چابک دارد و زمان زیادی را در پرواز بر فراز درختزارها به منظور یافتن طعمه و نیز پروازهای نمایشی به ویژه برفراز مکان آشیانه سپری می‌کند.

بیشتر از پستانداران و پرندگان کوچک تا متوسط جثه، مارمولک‌ها و گاهی از حشرات تغذیه می‌کند.

جوجه‌آوری از اواسط فروردین تا اواسط اردیبهشت در درختزارهای مناطق مرتفع آغاز می‌شود.

تک همسر است و آشيانه‌اش توده بزرگ و مسطحی از شاخه‌ها و ترکه‌ها است که آن را روی درختان، گاهی در لبه صخره‌ها و پرتگاه‌ها بنا می‌کند و درونش را با برگ‌های سبز می‌پوشاند.

معمولا دو و گاهی یک تخم نیمه بیضی کوتاه سفید با خال‌های قهوه‌ای و به ابعاد ۴۴٫۳× ۵۵ میلی‌متر می‌گذارد.

تفريخ تخم‌ها ۳۵ تا ۳۸ روز به طول می‌انجامد. جوجه‌ها در بدو تولد پوشیده از کرک، تا حدی ناتوان و برای تغذیه وابسته به والدین هستند، در حدود ۵۰ تا ۵۵ روزگی آشیانه را ترک می‌کنند ولی تا چند روز پس از آن همچنان توسط والدین مراقبت و تغذیه می‌شوند.

پراکنش و فراوانی: تابستان‌ها در جنگل‌های نواحی جنوبی دریای کاسپین، برخی کوهستان‌های آذربایجان شرقی و غرب زاگرس دیده می‌شود و احتمالا در این مناطق جوجه‌آوری می‌کند.

تعداد کمی نیز در سواحل پست استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان زمستان گذرانی می‌کنند.

گاهی نیز در زمان مهاجرت در شمال و شرق کشور دیده می‌شود.

وضعیت حفاظت: در فهرست پرندگان حمایت شده ایران قرار دارد و دارای ارزش حفاظتی است.

با سایر عقاب‌های ایران آشنا شوید

پرندگان حمایت شده ایران را بشناسید

پایان پیام

خرید از سایت‌های معتبر با کد تخفیف گلونی
کلیک کنید

کد خبر : 245091 ساعت خبر : ۱:۲۹ ب٫ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=245091
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات