احتمال بازگشایی مدارس و نکاتی برای جلوگیری از شیوع کرونا

احتمال بازگشایی مدارس و نکاتی برای جلوگیری از شیوع کرونا

به گزارش گلونی این روزها با افزایش سرعت واکسیناسیون احتمال بازگشایی مدارس در روزها و یا ماه‌های آینده وجود دارد، اما باید به این نکته توجه داشت که با وجود واکسیناسیون در کشور هنوز جمعیت کافی واکسینه نشده‌اند و هر نوع بازگشایی خصوصا بازگشایی محیط‌های تحصیلی باید با رعایت هرچه بیشتر نکات بهداشتی و در نظر گرفتن تمامی جوانب باشد.

بر اساس گزارشی در Medical News Today با وجود اینکه به طور معمول کووید۱۹ در کودکان با علائم خفیفی بروز می‌کند اما از آنجایی که واریانت دلتا مسری‌تر از سایر واریانت‌های کروناست کودکان بیشتری نیز به این بیماری مبتلا می‌شوند.

هنوز شواهدی دال بر بیماری‌زایی بیشتر این واریانت در کودکان وجود ندارد اما کودکان می‌توانند عاملی برای انتقال هرچه بیشتر این ویروس در جامعه باشند.

با توجه به احتمال بازگشایی مدارس، در ادامه توصیه‌هایی برای جلوگیری از شیوع این ویروس در محیط‌های تحصیلی برای شما خواهیم داشت.

توصیه اول: واکسیناسیون

بعد از واکسیناسیون سنین بالای ۱۸ سال در حال حاضر در کشورهای مختلف دنیا واکسیناسیون کودکان نیز در حال انجام شدن است.

در برخی کشورها مانند چین، و امارات گروه سنی ۳ تا ۱۷ سال واکسینه می‌شوند و در کوبا کودکان ۲ ساله نیز می‌توانند واکسن کرونا تزریق کنند.

در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی نیز گروه سنی بالای ۱۲ سال می‌توانند واکسن بزنند و به تازگی کمپانی فایزر اعلام کرد واکسن این شرکت برای سنین ۵ تا ۱۱ سال نیز ایمن بوده و منتظر تایید FDA برای تزریق عمومی این واکسن است.

در حالیکه با وجود تزریق واکسن هنوز ممکن است افراد به این ویروس مبتلا شوند واکسن‌ها از بستری افراد به طرز چشمگیری جلوگیری می‌کند. بنابراین انتظار می‌رود واکسن‌ها همانطور که پیشگیری از بستری و مرگ در بزرگسالان موثر بوده‌اند در گروه سنی زیر ۱۸ سال نیز ایمن و موثر باشد.

واکسن‌های موجود در حال حاضر به میلیون‌ها کودک در دنیا تزریق شده‌اند، ایمن هستند و اثربخشی خوبی دارند. با این حال باید منتظر نتایج بیشتری از کارآزمایی‌های بالینی برای سنین پایین‌تر ماند تا در مورد بهترین دز برای تزریق به کودکان تصمیم گرفت.

همچنین نکته مهم دیگری که در بازگشایی مدارس باید در نظر گرفت اهمیت واکسیناسیون تمامی اعضای خانواده دانش‌آموزان و معلمان و کارکنان مدارس است چراکه تک‌تک افراد حاضر در محیط آموزشی می‌توانند نقش مهمی در شیوع و انتقال این بیماری بازی کنند و افرادی که واکسینه نشده‌اند نقش پررنگ‌تری در شیوع این بیماری دارند.

در حال حاضر در کشور ما تمامی افراد بالای ۱۵ سال می‌توانند بدون نوبت واکسن بزنند.

توصیه دوم: لطفا همچنان ماسک بزنید

با وجود اینکه جمعیت زیادی واکسن زده‌اند اما هنوز بسیاری از افراد دز دوم واکسن خود را دریافت نکرده‌اند و تا رسیدن به ایمنی جمعی بالای ۷۰ درصد در کشور راه زیادی مانده است بنابراین با توجه به توصیه‌های سازمان‌های بهداشتی بین‌المللی باید تا رسیدن ایمنی قابل قبول در محیط‌های سربسته و شلوغ مانند کلاس‌های درس، فارغ از اینکه واکسن زده‌ایم یا نه، ماسک بزنیم.

توصیه سوم: فاصله فیزیکی را فراموش نکنید

همانطور که هنوز زدن ماسک مهم است رعایت فاصله فیزیکی نیز همچنان از مسائل مهمی است که باید رعایت شود. قرار دادن میز دانش‌آموزان در فواصل ایمن از یکدیگر نیز از نکاتی است که باید در بازگشایی مدارس به آن توجه شود.

توصیه چهارم: رعایت بهداشت دست‌ها

رعایت بهداشت دست ها نیز برای حفظ سلامت، نه تنها در این اپیدمی، که در هر شرایطی لازم است.

توصیه پنجم: عدم تجمع

اجازه تجمع دانش‌آموزان، معلمان و کارکنان را ندهید به طور مثال ساعت نهار را طولانی‌تر کنید تا افراد در گروه‌های کوچکتر و یا حتی به تنهایی نهار خود را میل کنند. حتی می‌توان از دانش‌آموزان خواست تا به تنهایی و پشت میز خود نهار خود را میل کنند.

توصیه ششم: تهویه مناسب

تهویه مناسب کلاس‌های درس خصوصا در فصل‌های سرد که معمولا برای گرم شدن کلاس درها و پنجره‌ها بسته می‌مانند از اهمیت بسیار بالایی در کنترل شیوع ویروس کرونا برخوردار است.

توصیه هفتم: بیماریابی و قرنطینه

در صورت ابتلای یکی از دانش‌آموزان و یا کارکنان و معلمان توجه کنید که تمامی افرادی که با شخص مبتلا در ارتباط بوده‌اند باید تا دو هفته در قرنطینه باشند تا در صورت ابتلا از شیوع بیشتر بیماری جلوگیری شود و زنجیره انتقال به سرعت شکسته شود.

خانواده‌ها نیز در صورتی که خود به این ویروس مبتلا شدند و یا فرزندان‌شان احساس بیماری می‌کند از فرستادن وی به مدرسه خودداری کنند.

در صورتی که امکان گرفتن تست کرونا وجود داشته باشد دادن تست‌های منظم برای غربالگری مبتلایان خصوصا ناقلان بی‌علامت می تواند نقش مهمی در جلوگیری از ابتلای سایرین ایفا کند.

رفتارهای خارج از مدرسه و تاثیر آن بر ابتلای سایرین

اینکه دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها و همچنین معلمان و کارکنان مدارس در خارج از محیط مدرسه چگونه رفتار می‌کنند نیز بسیار مهم است.

شرکت در مهمانی‌ها، سفر و سایر رفتارهای پرخطر می‌تواند شانس ابتلای افراد به کرونا و آوردن آن به مدرسه و انتقال آن به سایرین را بالا ببرد خصوصا با وجود واریانت مسری دلتا.

برای حضور دوباره دانش‌آموزان در مدارس و حفظ سلامت آنها نیاز است تا هم خانواده‌ها و هم کادر مدارس نکات مهم برای جلوگیری از شیوع بیماری را تا حد امکان رعایت کنند.

پایان پیام

گزارش، ترجمه و تنظیم: مریم قره‌گزلو

خرید از سایت‌های معتبر با کد تخفیف گلونی
کلیک کنید

کد خبر : 246636 ساعت خبر : 10:08 ق.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=246636
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
چیدمان
اولین نظرات آخرین نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات