گلونی

چرا نباید ریواس بخوریم؟

چرا نباید ریواس بخوریم؟

چرا نباید ریواس بخوریم؟

چرا نباید ریواس بخوریم؟

به گزارش گلونی گیاه ریواس با نام علمی Rheum ribes  به خانواده «علف هفت بند» تعلق دارد.

در ایران 4 گونه ریواس داریم.از نظر فرم رویشی جزو فورب‌ها (پهن برگان علفی) محسوب می‌گردد.

ریواس گیاهی است چند ساله، با ریشه ضخیم و گوشتی و برگ‌های پهن و چرم ‌و ضخیم. میوه آن فندقه بالدار و قرمز رنگ است که در اواخر بهار ظاهر می‌شود.

رویشگاه این گیاه بیشتر در روی شیب‌ها و واریزه‌ها با خاک سبک است. در حقیقت ریواس در حفاظت و تثبیت خاک روی شیب‌ها نقش مهمی دارد.

ریواس دارای مصارف خوراکی و دارویی است. در طب سنتی مقوی معده و کبد، اشتهاآور و مسهل و ضد نفخ محسوب می‌شود.

تحقیقات نشان داده ریواس دارای خواص آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی است و عصاره آن خاصیت حشره کشی و آفت کشی دارد.

توضیحات روح‌الله احمدی درباره اینکه چرا نباید ریواس بخوریم را ببینید:

نماشای گلونی را دنبال کنید

بخش خوراکی ریواس همان ساقه‌های گل دهنده گیاه است که همزمان با باز شدن گل‌ها به مصرف می‌رسند. ساقه‌ها در این مرحله ترد و تازه بوده و توسط مردم جمع آوری و وارد بازار می‌گردند.

خوب مشخص است وقتی ساقه گل دهنده قطع شود، دیگر گیاه نمی‌تواند بذر تولید کند و تجدید حیات آن در سال‌های آتی به خطر می‌افتد (بر خلاف توجیه بعضی ها که فکر می‌کنند چون ریشه گیاه را قطع نکرده‌اند خودش سال بعد دوباره از خاک در می‌آید!).

متاسفانه خیلی‌ها به این امر توجه نمی‌کنند و برای سودجویی یک منطقه را به طور کامل از ریواس پاک سازی می‌کنند. امسال ریواس را در کنار جاده‌های مناطق کوهستانی تا کیلویی 70 هزار تومان می‌فروشند!

با این وضعیت آن هم با وجود خشکسالی‌های شدید سال‌های اخیر، متاسفانه به زودی این گونه ارزشمند که از ذخایر ارزشمند ژنتیکی سرزمین ماست، در معرض انقراض قرار می‌گیرد.

سایر آموزش‌های هم کوله را مشاهده کنید

پایان پیام

ایرانی‌ها چه دغدغه‌هایی دارند؟
اینجا را ببینید

خروج از نسخه موبایل