گرامیداشت دکتر حسین بنایی در اردوگاه کلکچال
به گزارش گلونی امروز جمعی از دوستداران دکتر حسین بنایی با حضور در اردوگاه کلکچال یاد و خاطره ایشان را گرامی داشتند.
عباس محمدی از پیشکسوتان کوهنوردی که در این مراسم حضور داشت درباره او نوشته است:
«دکتر حسین بنایی از چهرههای تاریخساز ایران بوده است که حق بزرگی بر گردن آموزش و پرورش و ورزش کشور دارد. او در سال ۱۲۹۰ در مشهد چشم به جهان گشود. او «بزرگمرد تاریخ ورزش، تعلیم و تربیت، پیشآهنگی، مؤسس بسیاری از شرکتهای تعاونی، بنیانگذار مسابقات ورزشی مدارس و دانشگاهها، بانی دورهی عالی تربیتبدنی در دانشسرای عالی، استاد دانشگاه، هنرمند خلاق، نقاش (در رشتههای کلاسیک، مدرن، کاریکاتور، مینیاتور)، مؤلف ۵۷ کتاب تربیتی، مترجم زبانهای فرانسوی و انگلیسی، خوشنویس، عاشق خدمت برای تربیت نسل آینده، بانی اردوگاهها و مؤسسات ورزشی و خانههای پیشآهنگی، قهرمان و مروج رشتههای مختلف ورزشی، انسانی شجاع، متدین، اصیلزاده، و مرد بزرگی بود که در بازهی مردان پیشآهنگِ این سرزمین قرار گرفته است».
حسین بنایی دکترای خود را در رشته تعلیم و تربیت، روانشناسی و تربیت بدنی از آمریکا گرفت و به ایران بازگشت و در سال ۱۳۳۲ سازمان پیشآهنگی کشور را تجدید سازمان کرد. از کارهای به یاد ماندنی او تبدیل باغ منظریه به اردوگاه تربیتی و تفریحی برای پیشآهنگان و همچنین ساخت اردوگاه کلکچال در ارتفاعات همان منطقه بود که آن نیز بدل به یک مرکز ورزشی و پرورشی مهم شد.»
پیشآهنگی، برای نخستینبار در سال ۱۳۰۴ خورشیدی، به همت میرزا احمد امینزاده در ایران تأسیس شد و تا حدود سال ۱۳۱۰ فعالیتهای آن ادامه یافت.
حدود ۱۳۱۰ امینزاده به عراق مسافرت کرد و پس از آن برای مدتی رضا اخوی سرپرستی پیشآهنگی را عهدهدار شد. سال ۱۳۱۳ ترویج پیشآهنگی مورد توجه دولت قرار گرفت و وزارت فرهنگ مأمور اجرای آن شد و با طرح جدیدی آغاز به فعالیت کرد. در مهرماه همان سال گیبسن، متخصص آمریکایی، برای سرپرستی تربیتبدنی و پیشآهنگی به ایران دعوت شد.
نخستین دوره کلاس مربیان پیشآهنگی در خردادماه سال ۱۳۱۴ با شرکت ۴۰ نفر از مربیان تهران و ۴۴ نفر از مربیان شهرستانها به مدت ۱۵ روز تشکیل گردید. محل این اردو در منظریه تهران بود. در طول تعطیلات تابستان همان سال مقررات و آییننامههای لازم برای اجرای پیشآهنگی تهیه و تدوین شد و فعالیتهای پیشآهنگی روز به روز در تمام شهرستانهای کشور توسعه یافت، ولی با آغاز وقایع شهریور ۱۳۲۰ این فعالیتها متوقف شد و طی یازده سال جز در یکی دو دسته کوچک، فعالیت پیشآهنگی به چشم نمیخورد.
در سال ۱۳۳۲ حسین بنائی که تحصیلات عالی خود را در رشته تعلیم و تربیت، روانشناسی و تربیت بدنی در آمریکا به پایان رسانده بود، مأمور تجدید سازمان پیشآهنگی ایران شد. با فعالیتهای حسین بنائی و تشکیل اولین کلاس مربیان پیشآهنگی در آذرماه سال ۱۳۳۲، دوره جدید پیشآهنگی ایران آغاز شد.
پایان پیام