۱۰ کیلومتر جاده برای یوز روشن می‌شود؛ شمارش لامپ آخر پاییز

۱۰ کیلومتر جاده برای یوز روشن می‌شود؛ شمارش لامپ آخر پاییز

به گزارش گلونی خبری داریم که با لب‌های آدم بازی می‌کند؛ اصلاً خودش با آدم حرف می‌زند؛ جمله به جمله‌اش طنز است و رسماً نان ما طنزپردازها را آجر می‌کند. قبل از اینکه خبر را بگویم، مقدماتی را عرض می‌کنم تا گرم شوید.

جاده عباس‌آباد در استان سمنان و در مسیر تهران – مشهد قرار دارد. درباره یک محدوده تقریباً ۳۰ کیلومتری حرف می‌زنم که در دوازده سیزده سال اخیر، جاده مرگ یوزپلنگ آسیایی بوده. چرا؟ چون بیشترین تلفات یوز در این منطقه اتفاق افتاده. چرا؟ چون این جاده در کنار منطقه حفاظت‌شده توران است که اصلی‌ترین زیستگاه یوزپلنگ در ایران است. چه کارهایی انجام شده که دیگر تلفات نداشته باشیم؟ مردم، فعالان محیط‌زیست و محیط‌بان‌ها هر کاری از دستشان برمی‌آمده انجام داده‌اند اما مسئولان عملاً هیچ کاری نکرده‌اند. باید چه کار می‌کردند؟ فنس‌کشی و تأمین روشنایی جاده. چرا کاری نکردند؟ چون کار را گردن همدیگر انداخته‌اند. اولی گفته بودجه ندادید. دومی گفته نداریم که بدهیم. سومی گفته از بودجه ما بدهید اما چهارمی که مسئول بودجه دادن است هنوز نداده! خب… گرم شدید؟ حالا برویم سراغ آخرین اخبار.

معاون محیط‌زیست طبیعی سازمان محیط‌زیست گفته که برای فنس‌کشی هنوز اقدام اجرایی انجام نشده و اعتبار ۲۰ میلیارد تومانی که قرار بود وزارت راه و شهرسازی در اختیار سازمان حفاظت محیط‌زیست قرار دهد، هنوز تعلق نگرفته و ما در مرحله انتقال اعتبار از ‌طریق سازمان برنامه و بودجه هستیم. متأسفانه ما نمی‌دانیم اعتبار را چطور انتقال می‌دهند که این‌قدر طول می‌کشد! تازه گفته اگر این ۲۰ میلیارد هم برسد، فقط می‌توانیم بخش کمی از جاده را فنس‌کشی کنیم. خب این که هیچ! البته ادامه داده‌اند که ما به دریافت آن ۲۰ میلیارد خوشبین هستیم. اتفاقاً ما هم به حضور شما و دوستانتان کاملاً خوشبین هستیم!

آقای معاون اشاره کردند که پروژه تأمین روشنایی جاده هم پیشرفت چشمگیری نداشته و از ۱۰ کیلومتری که با پیمانکار توافق شده بود، فقط حدود ۱.۵ کیلومتر برای یوز روشن شده است. البته این نکته را هم گفتند که بر اساس گفت‌وگوهای انجام شده قرار شده تا پایان پاییز روشنایی ۱۰ کیلومتر اولیه این جاده تأمین شود. پس منتظر می‌مانیم که لامپ‌ها را آخر پاییز بشماریم. البته خوشحالیم که خیلی بیکار نبوده‌اید و حداقل گفت‌وگوهایی انجام داده‌اید. گفت‌وگو در کل خوب است اما مهم است که با چه کسانی گفت‌وگو کنیم. مثلاً اگر دلسوزان محیط‌زیست و حیات‌وحش ایران، در این مدت با خود یوزهای عزیز گفت‌وگو کرده بودند، زودتر به نتیجه می‌رسیدند و آنها را متقاعد می‌کردند که دیگر از این جاده عبور نکنند.

پایان پیام

نویسنده: روح الله احمدی

پرونده جامع یوز ایرانی را بخوانید

کد خبر : 280731 ساعت خبر : 6:21 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=280731
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
چیدمان
اولین نظرات آخرین نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات