معرفی کتاب اساطیر مصر
به گزارش گلونی در اواخر هزاره چهارم قبل از میلاد دلتا و دره رود نیل به دو ناحیه مصر علیا و مصر سفلی تقسیم شد و تا ۳۰۰۰ سال بعد، ۳۲ سلسله پادشاهی بر این سرزمین حکومت کردند.
این دوره به دلیل القاب شاهان آن یعنی فرعون (به معنی خانه بزرگ) به عصر فراعنه شهرت دارد.
مصر باستان با ثروت و شکوه خود در سالهای هزارههای دوم و سوم پیش از میلاد تاثیر بسیاری بر جوامع روزگار خود گذاشت.
حتی زمانی که در اواخر هزاره اول قبل از میلاد استقلال خود را از دست داد، اما از نظر فرهنگی و دینی توانست بر یونان و روم تاثیرگذار باشد.
این شکوه و عظمت امروزه روز نیز در اذهان مردم سرتاسر دنیا ماندگار است. چنانکه ما بلافاصله بعد از شنیدن نام مصر یاد اهرام و همینطور بخش بزرگی از فرهنگ مصر یعنی اساطیر آن میافتیم.
اسطوره و شخصیتهای اساطیری مصر را میتوانیم در جایجای ادبیات، معماری و سایر هنرهای مصری به چشم ببینیم.
اما باید بدانیم که کاربرد اسطوره در زندگی مصریان باستان تنها به هنر محدود نمیشد و اسطوره در روزمره و لحظه به لحظه این مردمان از تولد تا مرگ و حتی پس از مرگ جای داشته است.
سوال اینجاست که روایتهای اسطورهای در بین مصریان از کجا شروع شد؟ متاسفانه برای این سوال جواب مشخصی وجود ندارد.
ضمن اینکه رد اساطیر مصری را هرگز در یک جا و مکان مشخص نمیتوانیم پیدا کنیم. چراکه این اساطیر به مرور زمان و بر حسب جغرافیا و نیاز مردمان تغییر و پیشرفت کردهاند.
کتاب اساطیر مصر اثر جرالدین پینچ و با ترجمه حمید عسکرزاده که در نشر ماهی در بازار کتاب ایران در دسترس است، با تدوین شدن به صورت موضوعی و همراه تصاویر مربوط به هر فصل کتاب خوب و البته کوتاهی است برای شناخت اساطیر و فرهنگ مصر باستان به بیانی ساده و روان.
برای تهیه کتاب بر روی لینک کلیک کند
معرفی سایر کتابها را اینجا بخوانید
پایان پیام
نویسنده: کیمیا قنبری