حال خوش یوزپلنگ‌ آسیایی در بهار ۱۴۰۳

حال خوش یوزپلنگ‌ آسیایی در بهار ۱۴۰۳

حال خوش یوزپلنگ‌ آسیایی در بهار ۱۴۰۳

آمار تصادف با یوزپلنگ در نوروز ۱۴۰۳ در جاده میامی – عباس آباد صفر بوده است.

رسانه‌ها در انعکاس اخبار و گزارش‌های مربوط به یوزپلنگ و افزایش آگاهی عمومی نقش مهمی داشتند.

به گزارش گلونی، حسن اکبری، رییس پارک ملی توران، با اعلام این خبر گفت: «تا سال گذشته به طور میانگین ۷ تا ۸ تصادف با یوز در جاده میامی – عباس آباد داشتیم اما امسال هیچ تصادفی در این جاده رخ نداده است.»

این اتفاق خوب حاصل همکاری گروه‌های محیط زیستی، انجمن‌ها، افراد داوطلب و سازمان‌های دولتی از جمله سازمان حفاظت محیط زیست، پلیس راهور و… بود.

۴۰۰ نفر از نیروی‌های مردمی در قالب طرح «همیاران یوز» در این مسیر مستقر شده بودند و به رانندگان در خصوص احتیاط و رعایت سرعت مجاز هشدار می‌دادند.

حال خوش یوزپلنگ‌ آسیایی در بهار ۱۴۰۳

ایرانسل پشتیبان گروه‌های مردمی

همچنین ایرانسل از ۲۸ اسفند تا ۱۳ فروردین ۷۶۰ هزار پیامک هشدار برای رانندگان این مسیر ارسال کرد.

متن پیامک ایرانسل به شرح زیر بود:

«جاده میامی-عباس‌آباد در استان سمنان، زیستگاه و محل تردد آخرین بازماندگان یوزپلنگ ایرانی است. گونه‌‌ای در معرض انقراض، لطفا با احتیاط رانندگی کنید.»

متن پیامک ایرانسل
متن پیامک ایرانسل

ایرانسل در این طرح به طور میانگین روزانه ۵۰ هزار پیامک فرستاده است و در پرترددترین روز در ۲۹ اسفند، ۱۱۲ هزار پیامک ارسال شده است.

همکاری و همدلی گروه‌های مختلف

حفاظت از یوزپلنگ ایرانی به عنوان یک نماد ملی، نیازمند عزم و اراده جمعی است. همکاری و همدلی گروه‌های محیط زیستی، انجمن‌ها، افراد داوطلب و سازمان‌های دولتی نقشی کلیدی در کاهش تصادفات جاده‌ای و به تبع آن، افزایش امنیت یوزپلنگ‌ها ایفا کرد.

خبر صفر بودن آمار تصادف با یوزپلنگ در جاده میامی – عباس آباد در بهار ۱۴۰۳، نویدبخش آینده‌ای روشن برای این گونه در حال انقراض است. تداوم و گسترش این همکاری‌ها و اقدامات ابتکاری، می‌تواند به حفظ و احیای جمعیت یوزپلنگ ایرانی و ارتقای فرهنگ عمومی در زمینه حفاظت از محیط زیست کمک کند.

پایان پیام

پرونده جامع گلونی درباره یوزپلنگ آسیایی

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید