از خاندان کنارنگی در دوره ساسانی چه می‌دانیم؟

از خاندان کنارنگی چه می‌دانیم؟

به گزارش گلونی خاندان کنارنگی یکی از خاندان‌های هرچند کوچک اما مهم در نیمه دوم تاریخ ساسانی بودند. کنارنگ خود یک مقام نظامی در خراسان بود و این مقام به اعضای یک خاندان اختصاص داشت. از این جهت این لقب به مرور به نام این خاندان بدل گشت.

در میان مستندات تاریخی برای اولین‌بار در دوران مرگ یزدگرد ما شاهد دخالت سیاسی این خاندان هستیم. در جای دیگری نیز ردپای رئیس خاندان کنارنگی، گشنسپداد را می‌بینیم که در شورایی که برای تصمیم‌گیری راجع‌به سلطنت قباد تشکیل شده بود، چاقویی از میان درآورده و گفته: «از این چاقوی کوچک ظریف اکنون کاری ساخته است که چند ساعت دیگر از هزاران مرد جنگی ساخته نیست…».

این جمله مخالفت رئیس این خاندان را با سلطنت قباد نشان می‌دهد. در ادامه قباد جان سالم به در برد و پس از بازگشت به قدرت رئیس این خاندان را تغییر داده و آذرگلباد از فرماندهانش در جنگ با روم که از زمان خسرو انوشیروان مرد محترم و قابل اعتمادی بود، به این سمت برگزید.

سال‌ها بعد، هنگام حمله عرب‌ها خاندان کنارنگی در فتح خراسان به مهاجمان تازه کمک می‌کنند تا در دوران جدید نیز در قدرت باشند. طبق نامه‌های به جا مانده آن‌ها به خلیفه سوم، عثمان نامه نوشته و پیشنهاد فتح نیشابور را داده‌اند و طبق یک روایت دیگر در جریان محاصره نیشابور والی کنارنگی طوس به عبدالله بن عمر نامه نوشت که اگر به ایشان امان دهد، در فتح نیشابور وی را یاری خواهد داد. چنین هم شد و والی کنارنگی طوس بعدها والی نیشابور گشت.

پایان پیام

نویسنده: کیمیا قنبری

کد خبر : 284550 ساعت خبر : 5:49 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=284550
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
چیدمان
اولین نظرات آخرین نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات