سگ های ولگرد منشا خشونت در جامعه هستند

سگ های ولگرد منشا خشونت در جامعه هستند

به گزارش گلونی در ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ نشستی در کافه رویداد کارزار پیرامون موضوع «کارزارهای مرتبط با سگ‌های بلاصاحب یا ولگرد» برگزار شد.

در این رویداد زوایای مختلف وجود تراکم جمعیت سگ‌های ولگرد، آسیب‌ها و راه‌حل‌های مربوط به آن با حضور کارشناسان و فعالان محیط‌زیست بررسی شد.

حامد بیدی، مدیرعامل پلتفرم کارزار در آغاز جلسه گفت: «این رویداد نشست کارشناسی در مورد مسائلی است که حضور آزادنه سگ‌ها در مناطق شهری است که به دلیل حساسیت موضوع و دوقطبی‌های موجود بسیار جای گفتگو دارد. از سوی دو گروه دوستداران سگ‌های بلاصاحب و در مقابل، مخالفان حضور سگ‌های ولگرد کارزارهای متعددی تا کنون ایجاد شده که اغلب جزء کارزارهای پر امضا بوده است. این نشست نیز در تلاش به شناخت ابعاد کارشناسی این مطالبات پرطرفدار برگزار شده است و از گروه‌های مختلف کارشناسی دعوت شده است. هر چند متأسفانه از حامیان حقوق حیوانات که معتقد به تغذیه سگ‌های شهری هستند کسی حضور پیدا نکرده است.»

 ماجرای وجود سگ‌های ولگرد؛ واقعیت جامعه یا بازی احساسی؟

حسین آخانی، بوم‌شناس و استاد دانشگاه به عنوان یکی از مهمانان این رویداد بیان کرد: «ماجرای سگ‌ها از بُعد منطقی خارج شده و به یک موضوع احساسی و سیاسی بدل شده است. این ژست انسان‌دوستانه گرفتن برای حمایت از حیوانات چندان درست و اصولی نیست.

این حمایت از حیوانات به صورت ناعادلانه است بدین معنا که ما فقط دوگونه را انتخاب و از آن حمایت می‌کنیم و بعد اسم آن را به طور کلی حمایت از حیوانات می‌گذاریم. یک سگ در سال حدود ۱۱۰کیلوگرم گوشت نیاز دارد. در اکو سیستم این روال است که هرم غذایی بر مبنای سایز حیوانات، از حیوانات کوچکتر تغدیه می‌کند اما ما به صورت عامدانه این هرم را دچار تغییر کردیم و مشکلاتی برای زیست‌بوم را به وجود آورده‌ایم.»

آخانی ادامه داد: «در لیست خطرناک‌ترین موجودات  مهاجم روی کره‌زمین در صد مرتبه اول، گربه‌های مهاجم جزو این گروه‌ها هستند. با گسترش جمعیت سگ و گربه در پارک‌ها، برای نمونه در پارک پردیسان، خرگوش‌ها از بین رفتند و در نتیجه گونه‌های گیاهی هم توسط حشرات نابود شدند و این پارک مستعد آتش‌سوزی شده است.»

آخانی گفت: «۲۵ بیماری مستقیم یا غیرمستقیم از طریق سگ به جوامع انسانی منتقل می‌شود و بیماری هاری یکی از آن‌هاست. در سال گذشته ۳۷۰ هزار سگ گزیدگی داشتیم و این موضوع ترسناک است. با افزایش بیماری هاری این مسئله برای ما جدی شده است.»

سگ های ولگرد منشا خشونت در جامعه هستند

این استاد دانشگاه اضافه کرد: «در چهار ماه اخیر ۱۰ مورد بیماری هاری داشته‌ایم که بیشتر هم کودکان زیر ۱۰ سال بوده‌اند. اینکه بگویم بین بیماری هاری و تراکم جمعیت سگ‌ها ارتباطی وجود ندارد بسیار نادرست است. یک گزاره غلط دیگر هم این است که می‌گویند بین غذارسانی به سگ‌ها و افزایش جمعیت ارتباطی وجود ندارد درصورتی که این جزو بدیهیات است. کمایانکه در تمام مناطق حاشیه‌ای وجود سگ‌ها بیشتر شده است.»

آخانی درباره روانی مسئله سگ‌گزیدگی گفت: «سگ‌های ولگرد منشا خشونت در جامعه هستند. چه بسیار آسیب روانی که به کودکان بعد از سگ‌گزیدگی وارد می‌شود. هر شهروندی حقوقی دارد و این امنیت اجتماعی از افراد سلب شده است. وقتی به خیابان می‌رویم و با سگ ولگرد مواجه می‌شویم، ترس افراد را فرا می‌گیرد. مافیای سگ‌ها آنقدر قدرت دارد که حتی مانع اجرای قانون می شود. شهرداری‌ها از ترس واکنش مردم امکان برخورد با سگ‌های ولگرد را ندارند.»

الگوی کشورهای موفقی که سگ‌گزیدگی و بیماری هاری ندارند چیست؟

آخانی با مقایسه دیگر کشورها در مسئله سگ‌های ولگرد گفت: «در کشورهای انگلیس، اسپانیا، فرانسه و چند کشور دیگر بیماری هاری وجود ندارد و سگ ولگرد هم دیده نمی‌شود. منظور ما از حذف سگ ولگرد، کشتن آن‌ها نیست بلکه حذف آن‌ها از مناطق زندگی شهری افراد است.»

آخانی افزود: «افزایش کبوتر چاهی به دلیل تقابل دو گروه مذهبی وغیرمذهبی بود. گروه غیرمذهبی با غذارسانی باعث گسترش سگ وگربه شد و گروه مذهبی با دانه‌رسانی باعث گسترش کبوتر چاهی که سابقه مذهبی دارد، شده است. کمااینکه افزایش جمعیت کبوتر چاهی در میدان حسن‌آباد قابل مشاهده‌ست.»

پایان پیام

پرونده سگ‌های ولگرد در گلونی

کد خبر : 284910 ساعت خبر : 0:29 ق.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=284910
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
چیدمان
اولین نظرات آخرین نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات