سگ های ولگرد چگونه وارد محیط شهری میشوند؟
سگ های ولگرد چگونه وارد محیط شهری می شوند؟
به گزارش گلونی در ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ نشستی در کافه رویداد کارزار پیرامون موضوع «کارزارهای مرتبط با سگهای بلاصاحب یا ولگرد» برگزار شد.
در این رویداد زوایای مختلف وجود تراکم جمعیت سگهای ولگرد، آسیبها و راهحلهای مربوط به آن با حضور کارشناسان و فعالان محیطزیست بررسی شد.
حامد بیدی، مدیرعامل پلتفرم کارزار در آغاز جلسه گفت: «این رویداد نشست کارشناسی در مورد مسائلی است که حضور آزادنه سگها در مناطق شهری است که به دلیل حساسیت موضوع و دوقطبیهای موجود بسیار جای گفتگو دارد. از سوی دو گروه دوستداران سگهای بلاصاحب و در مقابل، مخالفان حضور سگهای ولگرد کارزارهای متعددی تا کنون ایجاد شده که اغلب جزء کارزارهای پر امضا بوده است. این نشست نیز در تلاش به شناخت ابعاد کارشناسی این مطالبات پرطرفدار برگزار شده است و از گروههای مختلف کارشناسی دعوت شده است. هر چند متأسفانه از حامیان حقوق حیوانات که معتقد به تغذیه سگهای شهری هستند کسی حضور پیدا نکرده است.»
عبدالرضا باقری کنشگرمحیطزیست از چگونگی ورود سگهای ولگرد به مناطق شهری گفت: «گروهی سگ های چوپان و گله هستند که وقتی زاد و ولد میکنند چند توله برای کار خود برمیدارند و باقی تولهها را رها میکنند. رهاسازی توسط صاحبان است یعنی سگ میخریدند و بعد توان نگهداری نداشتند و رها میکردند. گروه بعدی، یک گروه مافیایی است که برای خرید و فروش و واردات سگ به آنها غذا میدهند و پس از تولهکشی آنها را رها میکنند.»
بار روانی و جسمی و حقوقی سگگزیدگی
حسن فرزینتبار، وکیل دادگستری از نگاه حقوقی و قانونی به مسئله نگاه کرد: «از نظر قانونی باید قانونگذار تشخیص دهد که این جمعیت حیوانات یک مشکل است و باید رفع شود ولی ما در این موضوع مشکل قانونگذاری نداریم و مشکل اصلی اجرا نشدن قانون است. اینکه چرا اجرا نمیشود را باید از سازمان محیط زیست پرسید. مدفوع سگها باید جمع آوری شود برای مثال پارک لاله به حدی کثیف و آلوده است که با خانوده نمیتوان به آنجا رفت. در چنین شرایطی چه سازمانی باید به این موضوع رسیدگی کند؟»
این حقوقدان ادامه داد: «ما یک درخواست قانونی داشتیم که سگهای ولگرد و انجمنهای حمایت از حیوانات را قانونی و ثبت کنیم تا بتوان رسیدگی کرد. پولهای نجومی وارد شده به این انجمنها کنترل شود و در سازمان مالیات بررسی شوند یا از نظر بهداشتی، وزارت بهداشت باید به سازمان محیط زیست انواع بیماریهایی که از طریق حیوانات منتقل میشود را اطلاع دهد.»
راهکار پیشنهادی برای حل مشکل
باقری در ادامه ضمن تاکید براینکه برخوردها با کسانی که طرفدار سگ و گربه هستند را باید با آموزش و فرهنگسازی متعادل کنیم، گفت: «بسیاری از این افراد از خطرات غذارسانی به سگ و گربه اطلاعی ندارند و ما باید در این زمینه فرهنگسازی کنیم. دولت سهم بزرگی در این آموزش دارد. برای مثال برای عقیم نکردن، رهاسازی و غذا دادن به سگها جریمه سنگین درنظر بگیریم.»
او ادامه داد: «سازمان دامپزشکی و شهرداری باید قانونمداری خرید و فروش سگ را پایهگذاری کنند. یک کارگروهی تشکیل دهیم و از سازمان محیط زیست و سازمان بهداشت بخواهیم که یک کار قانونی پیرامون معضلات تراکم جمعیت سگهای ولگرد انجام شود.»
فرزین تبار، مهمان حقوقدان این رویداد در پایان بیان کرد: «حل کردن این مشکل بهتر است به خود مناطق واگذار شود و طبق شرایط منطقه باشد. شاید در برخی مناطق روستایی وجود سگ در جلوی خانهشان لازم و کاربردی است اما همان سگ شاید در تهران یا شهرهای دیگر باعث بروز مشکل شود.»
پایان پیام
ایران جزو کشورهایی است که تلفات انسانی هاری دارد
سگ های ولگرد منشا خشونت در جامعه هستند
کد خبر : 284940 ساعت خبر : 0:05 ق.ظ