موبدان موبد؛ آذرباد مهرسپندان

موبدان موبد؛ آذرباد مهرسپندان

به گزارش گلونی در سنت دینی زرتشتی معروف است که تدوین نهایی اوستا و وضع احکام زرتشتی در دوران شاپور دوم ساسانی به دست موبدان موبد آذرباد مهرسپندان صورت گرفته است.

در منابع مختلف زرتشتی مانند کتاب چهارم دینکرد، زند بهمن‌یسن، ارداویراف‌نامه درباره این شخصیت یعنی آدرباد مهرسپندان آمده است که او برای اثبات حقانیت دین زرتشت در برابر مسیحیت حاضر شد که فلز مذاب روی سینه‌اش بریزند تا همگان مشاهده کنند که او آسیبی نخواهد دید.

این داستان، به یک سنت و عقیده کهن به نام «ور» اشاره دارد که عقیده‌ای است برای اثبات حق یا بی‌گناهی. در این آزمون روغن داغ یا فلز مذاب با بدن فرد تماس پیدا می‌کند و فرض بر این است که اگر فرد بی‌گناه یا برحق باشد، آسیبس بر وی وارد نمی‌شود. نمونه‌ی مشهور این آزمون در ماجرای سیاوش و عبور او از آتش مشهود است.

آذرباد مهرسپندان ویراستار دین لقب دارد. یعنی او را کسی می‌دانند که انحرافات را از دین جدا کرده است. او از نوادگان تنسر، موبدان‌موبد زمان اردشیر دانسته شده و سه اندرزنامه و تعدادی پند از وی برجا مانده است که البته بعضی از آن‌ها به ضرب‌المثل تبدیل شده‌اند. مانند جمله‌ی «هرکه برای رقیبان چاه کند، در آن افتد» یا «هیچ فرازی نیست که نشیبی پیش از آن و هیچ نشیبی نیست که فراری از پس آن نباشد».

همچنین در بخش تاریخ پایگاه خبری گلونی بخوانید:

ایوان در معماری اشکانی

ماجرای سه مغ و تولد مسیح

از خاندان کنارنگی در دوره ساسانی چه می‌دانیم؟

محل زندگی مغ ها کجا بوده است؟

پایان پیام

نویسنده: کیمیا قنبری

کد خبر : 284805 ساعت خبر : 10:00 ق.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=284805
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
چیدمان
اولین نظرات آخرین نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات