لرستان در رصد یونسکو
در روزهای میانی شهریورماه ۱۴۰۳ لرستان در رصد یونسکو قرار گرفته است. ارزیاب این سازمان به منظور بررسیهای لازم جهت ثبت جهانی دره خرم آباد، بهعنوان تنها پرونده ارسالی کشورمان به یونسکو، این روزها به بررسی مناطق تاریخی و طبیعی این شهر مشغول شده است.
به گزارش گلونی ارزیاب یونسکو در نخستین روز حضور خود در دره خرم آباد، از غارهای تاریخی کلدر و قمری بازدید کرده است. غارهای گیلوران، یافته، کنجی، پناهگاه صخرهای گر ارجنه، پل شکسته، پلهای مینیاتوری و رودخانه همجوار با این پل تاریخی از محلهای بازدید شده نماینده یونسکو در روز دوم سفر او به دره خرمآباد بودهاند.
همچنین در دومین روز حضور ارزیاب یونسکو در خرم آباد، مجتمع کشت و صنعت فجر صفا لرستان مورد بازدید قرار گرفت. این مجتمع بهعنوان یکی از بزرگترین مجتمعهای گردشگری کشور به دلیل همجواری با غارهای تاریخی یافته و گیلوران از اهمیت بالایی در حوزه گردشگری برخوردار است.
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان لرستان: « با ثبت جهانی دره خرمآباد به یک باره ۱۷ اثر در نقشه یونسکو قرار میگیرد و یونسکو مبلغ و مروج تبلیغات آثار لرستان میشود تا دره خرمآباد در مقابل چشمان توریستهای خارجی قرار گیرد.»
لرستان در رصد یونسکو؛
گامی بلند جهت ارتقای جایگاه جهانی گردشگری ایران
گفتنی است هیچکدام از غارهای مورد رصد پیش از این که لرستان در رصد یونسکو قرار بگیرد راه دسترسی یا زیرساخت گردشگری نداشتهاند و از یک ماه قبل، شرایط برای بازدید مهیا شده است.
ایجاد راه دسترسی، پلکان ورودی، نصب نشانکگذاریهای مسیر در قالبهای بتنی به طول ۵۰۰ متر به سمت غارها در دو طرف راه دسترسی، نصب درب فلزی ورودی غارها، ایجاد نورپرداری، نصب پالت چوبی در کف غارها به منظور آسیب نرسیدن به نوشتههای باستانشناسی سطحی، نصب تابلوهای راهنما اطلاعات تاریخی و باستانشناسی غارها و تاریخچه کاوشهای باستانشناسی از جمله اقداماتی است که در این حوزه صورت گرفته است.
پایان پیام
اجرای راه دسترسی غار قمری در خرم آباد
کد خبر : 285493 ساعت خبر : 10:17 ق.ظ