محیطبانی؛ یک عاشقانه ناآرام
به گزارش گلونی، امید عزت پور محیطبانی که سالهاست به این حرفه پرچالش مشغول است در یادداشتی از عوارض جسمی و روحی شغل محیطبانی چنین نوشته است:
«شغل محیطبانی، هرچند جذاب و مفید است، اما بهدلیل ماهیت خود، با چالشها و خطرات بسیاری همراه است که میتواند اثرات جسمی و روانی طولانیمدت بر افراد شاغل در این حوزه داشته باشد. بهطور کلی محیطبانی نیازمند آمادگی جسمانی و روانی بالا و همچنین مراقبت مداوم از سلامت است.
برخی از مهمترین عوارض این شغل شامل:
۱. فشار جسمی بالا: محیطبانان معمولاً باید ساعتهای طولانی در مناطق طبیعی پیادهروی و موتورسواری کنند و حتی با خودروهای غیراستاندارد گشت بزنند، این فعالیتها بهطور مداوم میتواند در مناطق ناهموار باعث ایجاد آسیبهای مکرر به مفاصل، پاها و عضلات شود. تکرار این حرکتها در طول زمان میتواند منجر به آرتروز، درد زانو، آسیب به ستون فقرات و دردهای مزمن شود.
۲. برخورد با حیوانات وحشی و بیماریها: محیطبانان ممکن است با حیوانات وحشی روبهرو شوند که احتمال خطرات جسمانی مانند گزیدگی، حملات ناگهانی و انتقال بیماریهای زئونوز (بیماریهای مشترک) مانند هاری، تب کنگو یا بیماری لایم را بالا میبرد.
۳. قرار گرفتن در معرض شرایط جوی سخت: محیطبانان اغلب در شرایط آبوهوایی نامساعد و نیز در معرض تابش نور خورشید و اشعه ماوراءبنفش فعالیت میکنند. این میتواند باعث مشکلاتی همچون سرمازدگی، گرمازدگی یا بیماریهای پوستی شود.
۴. استرس و فشار روانی: کمبود نیرو و وسعت زیاد مناطق، رویارویی با انواع تخریب طبیعت یا شکار غیرمجاز، نبود امکانات و از طرفی کار در مناطق دورافتاده و بدون دسترسی به امکانات مناسب نیز بر روحیه و سلامت روان تأثیر منفی دارد و میتواند باعث استرس روانی و خستگی ذهنی شود.
۵. مشکلات خواب و تغذیه: محیطبانان به دلیل فعالیتهای شبانه و یا کار در شیفتهای طولانی ممکن است با مشکلات مواجه شوند، از طرفی دسترسی محدود به مواد غذایی تازه و مناسب در برخی مناطق باعث میشود محیطبانان رژیم غذایی نامتعادلی داشته باشند که میتواند به سوءتغذیه و مشکلات سلامتی منجر شود.
۶. حمل تجهیزات سنگین: آنها مجبورند تجهیزات مختلفی مانند کوله، دوربین، سلاح (غیراستاندارد) و.. را حمل کنند. این تجهیزات سنگین فشار مضاعفی به کمر و گردن فرد وارد میکنند که در طولانی مدت میتواند مشکلات جدی به بار بیاورد.
محیطبانی؛ یک عاشقانه ناآرام شغلی چالشبرانگیز و با خطرات مختلف که میتواند تأثیرات منفی بر سلامت جسمی و روانی داشته باشد. این افراد باید بهطور مداوم تحت نظارتهای پزشکی قرار گیرند و از تجهیزات مناسب و حمایتهای روانی بهرهمند شوند تا بتوانند با خطرات احتمالی مقابله کنند.»
پایان پیام
دایی و خواهرزاده رو در روی هم؛ تلخترین قصه محیطبانی
کد خبر : 285557 ساعت خبر : 0:05 ق.ظ