تپه تنبوسه در استان مرکزی، یک تفرجگاه محلی است
بررسیهای کارشناسان باستانشناسی نشان میدهد که تپه تنبوسه هیچ ارتباطی با دورههای باستانی ندارد. این تپه تنها یک تفرجگاه محلی است که برای مردم خورهه دارای ارزش عاطفی و فرهنگی است.
بهگزارش گلونی محمود مرادی نراقی ۱۷ آبان در بازدید از تپه تنبوسه و معدن خورهه گفت: «بررسیهای دقیق انجام شده توسط کارشناسان باستانشناسی نشان میدهد که تپه تنبوسه هیچ ارتباطی با دورههای باستانی ندارد. همچنین با توجه به فاصله معدن از ستونهای تاریخی خورهه، این معدن در حریم درجه یک و دو این آثار قرار نمیگیرد.»
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی در ادامه افزود: «به عنوان متولیان میراثفرهنگی، ما وظیفه داریم از بافتها و بناهای تاریخی به بهترین نحو حفاظت کنیم. در صورتی که هر زمان مجوزی برای فعالیتهای معدنی صادر شود و در مراحل بعدی، شواهدی از اشیای باستانی یا فسیلها به دست آید که نشان دهد این محوطه دارای ارزش تاریخی است، بدون هیچگونه تعللی فعالیتهای معدنکاری متوقف خواهد شد. اما بر اساس بررسیهای دقیق این ادارهکل برای سومین بار، مشخص شد این تپه هیچ ارتباط تاریخی ندارد.»
تپه تنبوسه استان مرکزی
او همچنین به اظهارات اهالی روستای خورهه اشاره کرد و گفت: «ساکنان این روستا اذعان کردند که با توجه به تاریخ روستا واضح است این تپه تاریخی نیست و با توجه به شناختی که از منطقه خود دارند، بهخوبی میدانند که این مکان تنها به عنوان یک تفرجگاه محلی برای آنها شناخته میشود. این مکان برای مردم خورهه دارای ارزش عاطفی و فرهنگی است و آنها ارتباط عمیقی با آن دارند. این نظرات اهالی خورهه در تأیید نتایج کارشناسی ما، به ما کمک کرده است تا درک بهتری از وضعیت این منطقه داشته باشیم.»
مرادی نراقی در پایان تصریح کرد: «ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی بر اساس دستورالعملهای قانونی و مقررات مربوطه، همواره در راستای حفاظت از میراثفرهنگی و تاریخی استان مرکزی اقدام میکند. ما به دنبال همکاری نزدیک با سایر نهادها و سازمانهای استان هستیم تا بتوانیم بهطور مؤثری از میراثفرهنگی ارزشمند استان حفاظت کنیم و در عین حال نیازهای قانونی و اجتماعی را نیز در نظر بگیریم. حفاظت از میراثفرهنگی، مسئولیتی همگانی است و ما به عنوان متولیان این حوزه، همواره در تلاشیم تا از این سرمایههای ملی به بهترین شکل ممکن پاسداری کنیم.»
پایان پیام
آغاز کاوش های باستان شناسی در تپه چشمه علی ری