سندی برای اثبات حقانیت ایران
به گزارش گلونی بهتازگی اسنادی از سوی پژوهشگر و نویسنده متخصص در اسناد بریتانیا منتشر شده است که در این اسناد حقانیت جزایر سهگانه ایران را بار دیگر یادآوری میکند.
مجید تفرشی پژوهشگر تاریخ معاصر در کانال تلگرامی خود دو سند از آرشیو ملی بریتانیا را منتشر کرده که یکی از آنها نامه مهم تشکر خالد بن محمد القاسمی حاکم شارجه به الک داگلاس هیوم وزیر خارجه بریتانیا و دیگری پاسخ آن، به تاریخهای ۲۱ نوامبر ۱۹۷۱ معادل ۳۰ آبان ۱۳۵۰ و ۲۶ نوامبر ۱۹۷۱ برابر با ۵ آذر ۱۳۵۰است. این اسناد به ترتیب ۹ روز و ۴ روز قبل از اعاد حاکمیت ایران بر جزایر سهگانه خلیج همیشگی فارس برای قدردانی و تشکر از پیمان منعقده با ایران، برای حل و فصل مسئله مالکیت جزیره بوموسی است.
بر اساس نوشته تفرشی مشابه این مکاتبات از طرف حاکم وقت راسالخیمه هم وجود دارد. با وجود آزادسازی چند هزار برگ از اسناد، سندی برای اثبات حقانیت ایران بر جزایر سهگانه در سال ۱۹۷۱ برابر با ۱۳۵۰ که طی سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۲ میلادی از طبقهبندی آزاد شدهاند و تلاشهای حقوقی و اداری مستمر و بیوقفه و موفق نگارنده برای آزادسازی باقی اسناد بلوکه شده براساس قانون دسترسی آزادانه به اطلاعات (Freedom of information Act)، هنوز بسیاری از اسناد به شکل پرونده کامل، اوراق مجزا و حتی پاراگرافها و جملات حساس تاثیرگذار مکاتبات از دسترس محققان به دور مانده است.
دولت بریتانیا رسما در حمایت از دادخواهی بیاساس و جدید دولت امارات عربی متحده، مانع دسترسی به برخی از این پروندهها شده است که پس از تمدید بسته بودن بخشهایی از پروندهها تا آغاز سال ۲۰۱۲، اکنون وعده آزادسازی اغلب موارد بلوکه شده تا آغاز سال ۲۰۱۲ داده است، ولی همچنان اسناد مهم آزاد نشدهاند.
تقرشی در پایان مطلب خود بیان میکند: این دو نامه به کسانی تقدیم میشود که از سر غرض سیاسی، نادانی تاریخی و یا منافع مادی اصرار دارند وانمود کنند که ایران برخلاف میل طرف مقابل عرب و متحد بریتانیایی آن، جزایر سهگانهی تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی را پس گرفته است.
پایان پیام
در گلونی بخوانید: جزیره های تمب خاک ایرانند