آثار بازمانده در هترا نشان از نفوذ اشکانیان
به گزارش گلونی در کاوشهای صورتگرفته در عراق امروزی تعداد زیادی تندیس و مجسمه از شهر هترا کشف شده است که هرکدام اطلاعات خوبی در مورد زندگی اشکانیان به ما میدهند. این تندیسها تندیسهای خدایان و شاهاناند که مجسمههای شاهان هترا نشان میدهند، پیوندهایی میان عقاید ایرانی و سامی در جریان بوده است.
شنل سرداری، شلوار و مهمتر از همه سربند در این تندیسها به وضوح از روی پوشاک شاهان اشکانی اقتباس شده است. با این وجود دیهیم شاهیننشان شاهسنطروق (سینتروک) را میتوان به خدایان آسمان در آیینهای سامی ربط داد که در هترا نماد خورشید است.
آثار بازمانده در هترا
گلدوزیهای مجلل و شکیل، تزئینات مروارید و منگوله در پیکرتراشی این شهر نشاندهنده وجوه مشترک این تندیس با تندیسهایی در مسجد سلیمان است. با تحلیل و بررسی تندیسهای هترا میتوان نشانهای کاملا متفاوت از تاثیر اشکانیان را متوجه شد.
این تندیسها نشان میدهند که بزرگان و اشراف شمشیرهای بلندی حمل میکردند که در سمت چپشان قرار داشت. شمشیرهای بلند قبلا توسط سکاها در سده ششم تا پنجم قبل از میلاد استفاده میشد و بعدترها به دست اشکانیان پذیرفته شد.
در نتیجه، نشان دادن مردان هترا با شمشیرهای بلند نشانهی دیگری است از نفوذ اشکانیان در این شهر. متاسفانه هترا نیز مانند پالمیرا با آن زیبایی متحیر کننده و شگرف در سال ۲۰۱۵ به دست داعش تا حد زیادی ویران شد و بسیاری از شواهد مهم دوره اشکانی از بین رفت.
پایان پیام
نویسنده: کیمیا قنبری
ساکنان دورااروپوس و زندگی ادیان در کنار هم
معماری دورااروپوس الهام گرفته از فرهنگ اشکانی
منابع چینی درباره اشکانیان چه میگویند؟
تیراندازی پارتی از نبرد اشکانیان تا ادبیات جهان
از آشپزی اشکانی و خورد و خوراک آن ها چه میدانیم؟