جنگل های هیرکانی در خطر جدی نابودی قرار دارند
به گزارش گلونی حسین آقایی، موسس تشکل مردمی حافظان هیرکانی، در خصوص چالشهای پیش روی حفاظت از منابع طبیعی و جنگلهای هیرکانی هشدار داد و گفت: «در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی، فعالیتهای آموزشی و پایشی بسیار کم انجام شده و کار در این زمینهها به صبر و تلاش مداوم نیاز دارد تا نتایج مؤثری حاصل شود.»
وی با اشاره به کمبود نیروهای حفاظتی افزود: «یکی از مشکلات اساسی، کمبود نیروهای جنگلبان و قراردادی بودن وضعیت شغلی آنهاست که باعث کندی روند حفاظت از جنگلها شده است. این کمبود نیرو در کنار مشکلات اقتصادی جوامع محلی و وابستگی برخی از آنها به جنگل از طریق قاچاق چوب یا چرای دام، آسیبهای جدی به جنگلها وارد کرده است.»
وی با انتقاد از حذف صنایع سازگار با محیط زیست، اظهار داشت: «در گذشته، کارخانههای نوغانداری در گیلان فعال بودند که بیش از سه هزار کارگر داشتند، اما در دهههای اخیر این کارخانهها تعطیل شده و درختان توت آنها نیز قطع شدهاند. در عوض، تعداد زیادی کارخانه نئوپان در شمال کشور ایجاد شده که برای تامین مواد اولیه خود به جنگل وابستهاند و بخش قابل توجهی از این مواد از طریق برداشت درختان یا حتی قاچاق چوب تامین میشود.»
جنگل های هیرکانی در خطر جدی نابودی قرار دارند
آقایی همچنین به ناکارآمدی قوانین و ضعف برخورد با قاچاقچیان اشاره کرد و افزود: «مواردی بوده که قاچاقچیان پس از دستگیری در کوتاهترین زمان ممکن آزاد شدهاند، مانند حادثهای که چند ماه پیش در تالش رخ داد و فرد متخلف همان شب آزاد شد. چنین رویکردهایی باعث دلسردی جنگلبانان و تسریع روند نابودی جنگلهای هیرکانی شده است.»
وی در پایان تأکید کرد: «جنگلهای هیرکانی که به عنوان میراث جهانی شناخته میشوند، با حجم بالای تقاضا برای ویلاسازی، زمینخواری و نبود نظارت کافی، در مسیر نابودی قرار گرفتهاند. برای جلوگیری از این فاجعه، باید اقدامات فوری و هماهنگ در راستای حفاظت از این میراث ارزشمند انجام شود.»
پایان پیام
بیشتر بخوانید: نامه ۱۱۴ استاد دانشگاه و کارشناس به رییس جمهور در مخالفت با برداشت درختان از هیرکانی