در اهمیت سیستان و دریاچه هامون
سیستان همواره یکی پراهمیتترین سرزمینها نزد اقوام ایرانی بوده و جایگاه تاریخی و اساطیری ویژهای داشته است. در زامیادیشت که از یشتهای قدیمی اوستاست آورده شده که فره کیانی کسی را همراهی میکند که بر دریاچه کانسئویه (هامون) فرمان میراند.
به گزارش گلونی طبق منابع زرتشتی مهمترین اتفاقات تاریخی و اساطیری مانند نگهداری نطفه سوشیانت، داستان فریدون، جنگ میان فرزندان فریدون و رواج دین زرتشت به دست ویشتاسپ همگی در سیستان به وقوع پیوسته است.
زمانی که پیروان دین زرتشت به فلات ایران رسیدند، از اولین نقاطی که در آن ساکن شدند، کوه خواجه در کنار دریاچه هامون بود. این در حالی است که تاریخ ملی ایران به دست مغان نگاشته شده و آنان که خود اهل سرزمین ماد شمالی یا آتروپاتن بودند، نام افراد و اماکن و رویدادها را به مناطق شمال غربی تغییر دادند. آنها برای کسب اعتبار برای خود کیانیان و نیز زرتشت را از سرزمین خود و آتروپاتن را زادبودم افسانهای اقوام ایرانی دانستند.
اهمیت سیستان و دریاچه هامون
همانگونه که روایت شد سیستان پیوند محکمی با دیانت زرتشتی دارد. در زمان ساسانیان دریاچه هامون یکی از دو زیارتگاه پیروان زرتشت بود. در سنت زرتشتی دریاچه حافظ نطفه زرتشت است.
سیستان برای سدههای طولانی توانست موقعیت و اهمیت خود را حفظ کند اما پس آمدن مغولها با خاک یکسان شد و امروزه روز نیز همچنان در وضعیتی که در شأن مردمان آن منطقه باشد، قرار ندارد.
پایان پیام
نویسنده: کیمیا قنبری
آیا نبرد میان مزدیسنی و دیویسنی به پایان رسید؟
از اصلاحات دینی زرتشت چه میدانیم؟
منابع چینی درباره اشکانیان چه میگویند؟
فالانژ؛ بزرگ ترین بخش نیروهای مسلح سلوکی