وقتی سلامت روان از توان مالی خارج میشود
به گزارش گلونی رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران گفت: «مطابق استانداردها و متناسب با جمعیت کشور، در ایران به صدهزار روانشناس و مشاور نیاز داریم.»
تراپیستم گفت: «این مشکل به کودکی تو برمیگرده.»
+ تراپیستت چند میگیره؟
برای ۴۵ دقیقه ۹۵۰ هزار تومن، بخاطر شرایط الانم یک ساعت میمونم که به همون میزان مبلغ اضافه میشه.
+ خیلی زیاده، اتفاقا افسردگی منم اخیرا بیشتر شده؛ اما اینقدر جلسات رواندرمانی گرونه که نمیتونم برم و حالم روز به روز بدتر میشه، دختر خالهام هم توی زندگی مشترکش به مشکل خورده و میخواد طلاق بگیره، بهش پیشنهاد دادم قبلش چند جلسه مشاوره خانواده بگیرن شاید حل شد، میگفت من ۱۰۰ شاخه گل رز مهریهام بود که بخشیدم حالا تو میگی بریم جلسهای ۱۰۰ شاخه گل بدیم مشاوره بگیریم؟ دلت خوشه تو این اوضاع مالی.
این یک مکالمه سوری از چندین مکالمه واقعی من درباره همین موضوع و مضمون است. دوستان و آشنایان و حتی نزدیکانی را میشناسم که یک مشکل عاطفی، روانی، خانوادگی و یا اختلال زندگیشان را به شکلی مختل کرده و خودشان هم از اینکه مراجعه به یک روانشناس یا روانکاو میتواند کمی از مسائلشان را تسهیل دهد آگاهی دارند؛ اما به دلیل اینکه از پس هزینه هر جلسه درمان و یا مشاوره برنمیآیند، از مراجعه اجتناب میکنند.
شعار اینکه شما میتوانید با کاهش برخی هزینههای اضافی زندگی بخاطر سلامت روان خود و خانوادهتان به روانشانس مراجعه کنید جایی جواب میدهد که هزینه اضافهای هم در زندگی باشد.
خرید حداقل مواد غذایی و پوشاک و رفع نیازهای اولیه زندگی هزینه اضافه دیگری ندارد که بخشی از آن را هم بتوان پسانداز جلسات تراپی کرد. تازه اگر این را هم فاکتور بگیریم که درصد زیادی از افراد جامعه مجبورند از همین هزینههای اولیه زندگی برای موعد تمدید اجاره منزلشان کنار بگذارند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران خاطر نشان کرد: «در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور، ۱۰ اولویت مهم مطرح شده؛ اما ضروی است که در کنار سلامتجسمی، به سلامت روان، اجتماعی و معنوی جامعه نیز توجه جدی بکنیم.»
خوب میشد اگر این مقام مسئول با ذکر تمام این موارد مهم، اشارهای هم به این موضوع داشتند که باید سلامت روان جامعه در کنار سلامتجسمی نیز تحت پوشش بیمههای درمانی قرار بگیرد.
لازم به یادآوری است که گاهی یک بیماریجسمی را میتوان با یک جلسه مراجعه به پزشک درمان کرد؛ اما حل هر مسئله روانی یا مشکل خانوادگی نیازمند چندین جلسه مشاوره میباشد که اگر برای کمکهزینه آن تصمیمی اتخاذ نشود مراقبت از بهداشت و سلامت روان جامعه صرفا با افزایش تعداد روانشناسها و مشاوران صورت نمیپذیرد.
پایان پیام
فاطمه زهدی