فردوس وزیری از زنان برجسته ایرانی
قصه نمیتواند جایگزین زندگی شود، ولی میتواند آن را پربارتر و شیرینتر کند.
اینها کلمات زنی هستند به نام فردوس وزیری. نویسندهای که در سال ۱۳۰۸ در بافت کرمان به دنیا آمد و در کرمان بالید تا این که به تهران آمد و تحصیل دوره دبیرستانش را در تهران گذراند.
به گزارش گلونی فردوس وزیری در ۱۸ سالگی آموزگار دبستانهای اهواز و تهران شد و در ۳۲ سالگی در کنار شغل آموزگاری مشغول اداره کردن کتابفروشیهای «سخن» و «ایران» در تهران شد و برای این که کتابهای کودک در کتابخانهها و کتابفروشیها در دسترس کودکان قرار گیرد، سخت کوشید.
در ۳۶ سالگی به جمع شورای نویسندگان مجله «پیک دانشآموز» پیوست. این مجله از طرف آموزش و پرورش برای دانشآموزان ابتدایی چهارم تا ششم منتشر میشد. چهار سال بعد خانم وزیری به سردبیری «پیک کودک» رسید و وظیفه آگاهیبخشی به کودکان پیشدبستانی و کلاس اول دبستان را برعهده گرفت.
در مجلههای پیک کودک با زبان شعر و بسیار روان کاربرد ابزارآلات، علوم پایه و حتی زبان را به کودکان میآموخت تا این که به مرور مجله پیک برای سنین مختلف نوشته و منتشر شد.
آغاز کار با پیک کودک آغاز نوشتن داستان و شعر کودک برای خانم فردوس وزیری بود. او بیش از ۵۰۰ داستان نوشت و آنها را با نام خود یا نام مستعار مینو دستور منتشر کرد. او بعد از سالها تلاش برای کودکان در کشمکش انقلاب ۵۷ درگیر سرطان شد و در بیخبری و بیتوجهی از دنیا رفت.
پروین دولتآبادی در سوگنامهای از او مینویسد؛
ای مرا همیشه یار
آن شکسته قامتت مباد
بانوی شکوهمند قصهها
یاد کودکان این دیار
لب مبند کلام پاک خود
در بهار سبز
نغمههای شاد
قصهگو ز روشنی در این دیار.
پایان پیام
نویسنده: کیمیا قنبری
بیشتر بخوانید:
زاها حدید بانوی طراح معماری مدرن که جهان را متحول کرد