کتاب درآمدی بر نظریه تلویزیون اثر لورنتس انگل منتشر شد
به گزارش گلونی کتاب درآمدی بر نظریه تلویزیون نوشته لورنتس انگل و ترجمه گلناز سرکارفرشی که از سوی نشر گیلگمش منتشر شده، یک اثر مهم در زمینه مطالعات رسانه و تحلیل تلویزیون است.
این کتاب به بررسی تاثیرات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی تلویزیون در دنیای معاصر میپردازد و با تحلیلهای نظری عمیق، نقش این رسانه در شکلدهی به هویتهای فرهنگی و اجتماعی را مورد بررسی قرار میدهد.
لورنتس انگل در این اثر، مفاهیم مختلف نظریههای تلویزیونی را توضیح داده و به طور گسترده به تاریخچه و تحولات تلویزیون به عنوان یک رسانه عمومی پرداخته است. ترجمه دقیق و روان گلناز سرکارفرشی نیز این کتاب را برای مخاطبان فارسیزبان قابل دسترس کرده و به عنوان منبعی ارزشمند برای دانشجویان و پژوهشگران حوزه رسانهشناسی و مطالعات فرهنگی معرفی میشود.
در بخشی از این کتاب آمده است:
تلویزیون ریشه در زمان دارد. مری ان دون قاطعانه بر این باور است که زمان مقوله جوهری تلویزیون، پایهواساس آن و قاعده ساختاری و معیار دائمی آن است. وی در این دیدگاه تنها نیست، زیرا مجموعه بزرگی از رویکردهای نظری بسیار مهم فرض خود را بر زمانمند بودن تلویزیون میگذارند و تلویزیون را با این رویکرد مدلسازی میکنند.
بدین ترتیب اشکال بخصوصی از اندیشه به وجود میآیند که با اندیشههایی که تلویزیون را پیش از هر چیز از طریق رابطهاش با فضا تعریف میکنند تفاوتهای چشمگیری دارند. البته که وجوه زمانی و مکانی، هم در تلویزیون و هم در نظریه تلویزیون، همواره به یکدیگر تعلق دارند. با وجود این، نظریهپردازان تلویزیون رویکردهایی متفاوت از یکدیگر اتخاذ میکنند و هر یک از منظر خود به تعریفهای نظری مختلفی از این رسانه دست مییابند. اینجا است که تلویزیون بیشتر به مثابه رسانه تولید و تغییر شکل نمود مییابد که بیش از مکان در زمان عمل میکند و شکلها و پدیدارهای زمانی همچون همزمانی، رویدادگونگی و طول مدت را تولید میکند. در این میان دو شکل زمانی وجود دارند که مشخصه تلویزیون هستند و از سوی آن به شکل ویژهای آشکار میشوند: پخش زنده به مثابه نظام ویژه همزمانی و سریال به مثابه نظام گذر و طول مدت زمان.
پایان پیام
بیشتر بخوانید: تاریخ فشرده جنگ منتشر شد