بحران تنهایی در پیری و نگاهی به روابط اجتماعی

بحران تنهایی در پیری و نگاهی به روابط اجتماعی

بحران تنهایی در پیری و نگاهی به روابط اجتماعی

مطالعات محققان نشان می‌دهد که پرندگان هم مانند انسان‌ها با افزایش سن دوستان کمتری دارند.

به گزارش گلونی شناسایی دقیق دلیل بنیادین تنها‌تر شدن انسان‌های مسن برای محققان دشوار بوده، بنابراین آن‌ها به بررسی جوامع حیوانات روی آورده‌اند. در همین راستا، تیم تحقیقاتی جدیدی به رهبری امپریال کالج لندن، جمعیت گنجشک‌ها را در جزیره لوندی واقع در کانال بریستول مورد مطالعه قرار دادند.

جزیره لوندی به این دلیل انتخاب شد که میزبان جمعیت «بسته‌ای» از گنجشک‌هاست، به این معنی که هیچ گنجشکی جزیره را ترک نمی‌کند یا وارد آن نمی‌شود. این بسته بودن جمعیت به تیم تحقیقاتی اجازه داد تا اطلاعات دقیق زیادی را در مورد آن‌ها جمع‌آوری کند. با نسخه‌برداری دقیق از سن و روابط اجتماعی این دسته از پرندگان، آن‌ها دریافتند که گنجشک‌های مسن‌تر مانند انسان‌های پیر دوستان کمتری دارند.

اگرچه انتخاب گونه‌های آزمایشگاهیِ حیوانات برای مسائل پزشکی و ساختار بدنی آن‌ها از نظر علمی مورد تایید می‌باشد؛ اما مطالعه پرندگان و تطبیق شرایط رفتاری آن‌ها به انسان شک‌برانگیز و نیازمند بررسی مجدد است.

با اینکه محققان با درنظر گرفتن همه جوانب کار اقدام به چنین پژوهشی کرده‌اند، ظواهر امر نشان می‌دهد که افراد مسن حلقه‌های دوستی متنوع‌تری دارند و حتی برای ایجاد صمیمیت هم حساسیت کمتری نسبت به جوان‌ترها نشان می‌دهند.

بنا بر یافته‌های این تیم تحقیقاتی، دلیل نتیجه تحقیقات آن‌ها می‌تواند این باشد که در بین گنجشک‌های مسن‌تر هیچ «انگیزه تکاملی» برای انجام این کار وجود ندارند؛ در حالی که دوستی به پرندگان جوان کمک می‌کند تا سرزنده‌تر بمانند و با موفقیت بیشتری تولید مثل کنند، این امر در مورد پرندگان مسن‌تر صدق نمی‌کند.

بحران تنهایی در پیری و نگاهی به روابط اجتماعی

این موضوع در بین انسان‌ها می‌تواند از جامعه‌ای به جامعه دیگر و حتی از فردی به فرد دیگر متغیر باشد، گاهی در بین افراد سالخورده در یک جامعه میزان اشتیاق به ایجاد ارتباط با افراد به‌خصوص روابط عاطفی بدون توجه به انگیزه تکاملی، به معنای ادامه نسل، بیشتر از جوانان است و در برخی جوامع نیز ممکن است به دلایل فرهنگی مختلف مثل ضرب‌المثل‌هایی همچون « عشق پیری گر بجنبد سر به رسوایی زند» این تمایلات کمتر و یا با سرکوب بیشتری کند.

در رابطه با دوستیابی نیز امکانات و موقعیت‌ها می‌تواند موثر باشد، اگر محیط‌هایی برای‌ تعامل افراد مسن در جامعه وجود داشته باشد، ایجاد ارتباط بین افراد بیشتر خواهد بود و اگر در جامعه‌ای بسترهای مناسب برای گذراندن وقت افراد بازنشسته نباشد میزان انزوا و عدم ارتباط در بین آن‌ها به مراتب سخت‌تر و کمتر خواهد بود.

پایان پیام

فاطمه زهدی

بیشتر بخوانید: مرخصی آب و هوایی در اسپانیا

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید