در جلسه ۱۲۲ مکتب خانه چه گذشت؟
به گزارش گلونی جلسه ۱۲۲ مکتب خانه تحت عنوان «ویژگیهای طنز مطبوعاتی در دهه ۷۰ خورشیدی» روز چهارشنبه، مورخ ۳ بهمنماه، ساعت ۱۶ در کافه سینمایی سوره برگزار شد.
جناب آقای «رضا ساکی» جلسه را با ارجاع به موضوع هشتاد و سومین جلسه مکتبخانه، یعنی «گلآقا» و «کیومرث صابری فومنی»، آغاز کرد. پس از نظرسنجی درباره میزان آشنایی حضار با این نوع طنز مطبوعاتی که پیشینههایی همچون «چرند و پرند» اثر «علیاکبر دهخدا» دارد، درباره طنز رسانههای مطبوعاتی و روند تاریخی آن به گفتگو پرداختند.
در ادامه نشست، حین بررسی ویژگیهای طنز مطبوعاتی و مؤلفههای سیاسی و اجتماعی آن در سالهای ۷۵ تا ۸۵، پای «سید ابراهیم نبوی» به بحث باز شد. در خلال آشنایی بیشتر با سابقه طنزپردازی و روزنامهنگاری نبوی، ادامه این نشست به تورق کتاب «بیستون» و خواندن چند مطلب از آن گذشت. این کتاب، مجموعه طنزهای «سید ابراهیم نبوی» است که در روزنامه «نشاط» به چاپ رسیده و بعدها توسط نشر «روزنه» در قالب یک جلد منتشر شده است.
مطالب خواندهشده حاوی ساختارهای استاندارد برای طنز مطبوعاتی بودند که در مقایسه با دیگر آثار مطبوعاتی بررسی شد. همچنین طنز غالب آن دهه با توجه به اتفاقات سیاسی اجتماعی نظیر «دوم خرداد» و «اصلاحات»، برچسبگذاریهای سیاسی و اطلاق اصطلاحات سیاسی به افراد و گروهها شناخته شد.
در نهایت، جناب «ساکی» از دکتر «امینی»، که از شاعران و طنزپردازان بزرگ حال حاضر کشور هستند، دعوت به عمل آورد تا ضمن تعریف خاطراتی از آن دوران، فرمایشاتی درباره طنز مطبوعاتی و ویژگیهای آن برای طنزپردازان و علاقهمندان ارائه دهند.
پایان پیام
نویسنده: مهدی پورمیرزا
بیشتر بخوانید:
کلمهی فوقالعاده، کوچک است برای توصیف حال خوبی که در این کارگاه ایجاد شد.