خانه » فرهنگ و هنر » محمد ابراهیم شریف‌ زاده و موسیقی مقامی خراسان
محمد ابراهیم شریف‌ زاده و موسیقی مقامی خراسان

محمد ابراهیم شریف‌ زاده و موسیقی مقامی خراسان

محمد ابراهیم شریف‌ زاده و موسیقی مقامی خراسان

به گزارش گلونی محمد ابراهیم شریف‌زاده، خواننده و آهنگساز پیش‌کسوت موسیقی مقامی خراسان، در باخرز متولد شد و در ۲۲ آبان ۱۳۹۵ در همان شهر درگذشت. او با همکاری غلامحسین سمندری، یکی از دوتارنوازان برجسته باخرزی، به مدت ۶۰ سال فعالیت مشترک داشت که حاصل آن آلبوم‌های مشهوری مانند «خون‌پاش» و «نغمه‌ریز» بود. شریف‌زاده به عنوان استاد آواز محلی خراسان شناخته می‌شد و مستند «دلبر رعنا» به شخصیت و زندگی او اختصاص یافته است.

محمد ابراهیم شریف‌ زاده در موسیقی مقامی خراسان، ترانه‌های معروفی مانند «سرو خرامان»، «دلبر رعنا» و «بهاره دختر عمو» را خواند. صدای او نه تنها در ایران، بلکه در سطح بین‌المللی نیز مورد توجه قرار گرفت و در اجراهای متعدد خارجی شرکت داشت. محمد حقگو، استاد دانشگاه موسیقی تهران، صدای شریف‌زاده را به عنوان صدایی که انسان را مسخ می‌کند توصیف کرده است. تکنیک‌های آوازی او شامل رنگ صدای متفاوت، تحریرهای منحصر به فرد و اصیل خوانی ناب بود که باعث شده بود شنوندگان از صدای او لذت ببرند.

اذان معروف شریف‌زاده نیز به شیوه‌ای منحصر به فرد خوانده می‌شد و توجه بسیاری از پژوهشگران را به خود جلب کرده بود. او علاوه بر اجرای حزن‌انگیز موسیقی خراسان، نغمه‌های حماسی را نیز اجرا می‌کرد که در تاریخ موسیقی خراسان بی‌نظیر بود. شریف‌زاده تأثیر بسزایی در حفظ و اشاعه موسیقی مقامی خراسان داشت و به عنوان یکی از چهره‌های ماندگار این هنر شناخته می‌شود.

پایان پیام

نویسنده: کیمیا قنبری 

بیشتر بخوانید: ابوتراب خسروی نویسنده معاصر ایرانی

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید