از باغ های بهجت آباد تهران چه میدانیم؟
به گزارش گلونی باغ های بهجت آباد، یکی از محلات قدیمی تهران، در منطقه ۶ شهرداری قرار دارند و تاریخچهای طولانی و پرماجرا دارند. بهجتآباد در گذشته بخشی از اراضی عباسآباد بود و نام خود را از بهجتالملک، دختر میرزا یوسف مستوفیالممالک آشتیانی، که همسر جلالالدوله بود، گرفته است. میرزا یوسف، صدراعظم دوره ناصرالدینشاه، در سال ۱۲۸۸ قمری به آبادانی این منطقه پرداخت و باغهایی در آن احداث کرد.
در دوران قاجار، بهجتآباد به دلیل نزدیکی به دروازههای شمالی تهران و مسیرهای منتهی به شمیران و ونک، اهمیت استراتژیک و تفریحی داشت. این منطقه با باغهای سرسبز و درختان کهنسال، مکانی برای استراحت و تفریح بود. بهجتآباد در آن زمان، به ویژه برای ناصرالدینشاه جذابیت داشت و او گاهی به این منطقه میآمد.
در دوره پهلوی اول، بخشی از اراضی بهجتآباد برای ساخت دانشگاه تهران در نظر گرفته شده بود اما به دلیل سیلگیر بودن زمینها و محدودیتهای فضا، این طرح اجرا نشد و دانشگاه در زمینهای باغ جلالیه ساخته شد. در همان دوره، کالج آمریکایی تهران (دبیرستان البرز امروزی) به این منطقه منتقل شد که به شهرت چهارراه کالج انجامید.
با گذشت زمان، بخشهایی از باغ های بهجت آباد به مناطق مسکونی تبدیل شدند و ساختمانهای مرتفعی مانند آپارتمانهای بهجتآباد در آن ساخته شد. این آپارتمانها از نخستین سازههای بلند مرتبه مسکونی در ایران بودند که بین سالهای ۱۳۴۳ تا ۱۳۴۹ ساخته شدند. امروزه، بهجتآباد به محلهای پر رفت و آمد و مشهور به امکانات فرهنگی و تفریحی تبدیل شده است، اما هنوز هم نام باغهای بهجتآباد در تاریخ شهر تهران ثبت شده و یادآور دورانی است که این منطقه محلی برای آرامش و زیبایی بوده است.
پایام پیام
نویسنده: کیمیا قنبری
بیشتر بخوانید: