برق اعلا صادراتی
به گزارش گلونی و به نقل از انتخاب، وزیر نیرو گفت: «جمهوری اسلامی در صنعت برق به جایگاه ممتازی در جهان دست یافته است!»
نه اینکه تکرار بد باشد یا سوژههای بهتری نداشته باشیم، بلکه اگر موضوعی پیدا کردید که آنقدر نقل محافل باشد که حتی وزارت نفت هم به آن گیر بدهد، مسلماً سوژهای کاملاً امن برای انتقاد است. البته همه اینها شوخی بود. ما ترسی از چیزی نداریم، الا همه! از آنجا که گردنمان از مو ضخیمتر است، تا خود وزیر را هم زیر بار انتقاد میبریم. برای ما تنها ملاک شوخی، حلالخور بودن تدارکاتچیِ محصولات مصرفیِ مسئول اظهار نظر کننده است. اما این سخن صحیح وزیر، مرا وادار به توضیح سیستم ارزشیابی ایرانی کرد.
اگر صنعت برق ایران را مثل پسته ایرانی در نظر بگیرید، بسته به کیفیتش میتواند دستهبندی شود:
- اعلا صادراتی
- درجه یک صادراتی
- ویژه صادراتی
- خیلی ممتاز صادراتی(با احتمال قطعی برق چریکی)
- خیلی ممتاز داخلی (با احتمال قطعی برق منظم)
- ممتاز (با قطعیهای نامنظم و تعطیلیهای مکرر، با اشانتیون آلودگی)
- عادی (بدون شرح)
- نیازمند تلاش بیشتر (فقط شمع و چراغنفتی!)
برق اعلا صادراتی
حالا اگر پستهای با نام خیلی ممتاز بخرید و ببینید که نیمی از آن در بسته است، مشکل از شماست، نه از سیستم ارزشگذاری! بهترین پستهها که به دست من و شما نمیرسد؛ همان اعلای صادراتی را با درصدی کمتر از پستههای بسته، صادر میکنند. پس حالا که صنعت برق از نظر وزیر جایگاه ممتاز دارد، اگر خاموشی هم داشتید، مشکل از شماست. حتی نظریه نسبیت هم میگوید که نتیجه یک پدیده به دید ناظر بستگی دارد.
اگر هم مشکل دارید، میتوانید از طریق آشنا، برق صادراتیِ بدون قطعی بخرید. امید است که با افزایش تعطیلیهای مکرر و اصلاح فرهنگ مصرف، به زودی نائل به ارتقای فوری شویم و جایگاهمان خیلی ممتاز شود و غبغبمان را باد کنیم. یادتان باشد که تمام این فرافکنیها و گلایهها هم، بعد از عید نوروز، با افزایش قیمتها فراموش خواهد شد.
پایان پیام
نویسنده: میررضا نگهبان الوار