ساختمان سینگر تهران در خطر تخریب
به گزارش گلونی ساختمان سینگر تهران، یکی از آثار شاخص نیکلای مارکوف، معمار برجسته روستبار، با خطر خروج از فهرست آثار ملی و تخریب مواجه شده است.
این بنای تاریخی که در دوران پهلوی اول در خیابان سعدی تهران ساخته شده، در ۲۴ آبان ۱۳۸۵ با شماره ۱۶۲۵۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
تلاش برای خروج از فهرست آثار ملی
به نقل از ایلنا، مالک خصوصی ساختمان سینگر به بهانه نگرانی از ریزش بنا، در تلاش است حکم خروج این اثر از فهرست آثار ملی را دریافت کرده و آن را تخریب کند تا جای آن مجتمع تجاری احداث شود. این در حالی است که فعالان میراث فرهنگی و کارشناسان معماری نسبت به این اقدام هشدار دادهاند.
اهمیت معماری ساختمان سینگر
به گفته سجاد عسگری، دبیر کمیته ملی پیگیری حفاظت از خانههای تاریخی تهران، این ساختمان از نظر معماری و فرهنگی ارزش بالایی دارد. نمای آن یادآور معماری کلیسای سنت استپانوس و کلیسای مریم مقدس است و در ساخت آن از خشت و آجر، مصالح بومی ایران، استفاده شده است. نیکلای مارکوف، معمار این بنا، در ساخت آن تلفیقی از معماری مدرن پهلوی اول و معماری سنتی ایران را به کار برده و از اسکلت فلزی برای استحکام بنا استفاده کرده است.
موانع قانونی برای تخریب بنا
طبق مصوبه سال ۱۳۹۲ شورای عالی معماری و شهرسازی، حفظ و صیانت از بناهای تاریخی الزامی است و در صورتی که اثری پیش از سال ۱۳۴۰ شمسی ساخته شده باشد و به هر دلیلی تخریب شود، باید عین به عین بازسازی شود. بنابراین حتی در صورت خروج ساختمان سینگر از فهرست آثار ملی، مالک اجازه تخریب آن را نخواهد داشت.
امکان تخریب ساختمان سینگر وجود ندارد
عسگری تأکید کرد: «وضعیت کنونی ساختمان سینگر بسیار خوب است و هیچ مشکل حفاظتی ندارد. این ساختمان در گذشته نمایندگی چرخهای خیاطی سینگر بوده و اکنون مغازههای آن به فروش ابزارآلات صنعتی اختصاص دارد.»
با توجه به اینکه ساختمان سینگر در حریم چند بنای تاریخی مهم تهران مانند میدان مخبرالدوله، خانه عزیزالسلطان و خیابان لالهزار قرار گرفته است، هرگونه تخریب آن با موانع قانونی جدی روبهرو خواهد شد.
حفاظت از این اثر تاریخی، مسئولیتی ملی است و هرگونه اقدام برای تخریب آن، ضربهای جبرانناپذیر به میراث فرهنگی کشور خواهد بود.
پایان پیام
بیشتر بخوانید: هزار دستان آغازی برای شهرک سینمایی غزالی