خانه » تیتر یک » سینمای اجتماعی تاریخ نگاری جامعه است
سینمای اجتماعی تاریخ نگاری جامعه است

سینمای اجتماعی تاریخ نگاری جامعه است

سینمای اجتماعی تاریخ نگاری جامعه است

به گزارش گلونی اکران و جلسه نقد و بررسی فیلم «علت مرگ: نامعلوم» با حضور عوامل و منتقدان در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.

علی زرنگار (کارگردان)، مجید برزگر (تهیه‌کننده)،‌ نوید پورمحمدرضا (نویسنده و پژوهشگر) و فرشید خورشیدنام (جامعه‌شناس) از افراد حاضر در این نشست بودند.
بهارک محمودی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی دبیر این نشست بود.

در نشست نقد و بررسی فیلم «علت مرگ: نامعلوم»، «علی زرنگار» کارگردان فیلم، درباره نگاه جامعه‌شناختی به سینمای اجتماعی و چالش‌های ساخت این اثر صحبت کرد.

اهمیت نگاه جامعه‌شناختی در سینما

زرنگار با ابراز خرسندی از نمایش فیلم در فضای دانشگاهی، تأکید کرد که علاقه‌مند است فیلم‌هایش از منظر جامعه‌شناختی مورد بررسی قرار گیرند. او گفت: «همیشه در کنار شخصیت‌های فیلم، یک شخصیت غایب و مؤثر دارم به نام اجتماع. برای من سینمای اجتماعی، سینمایی است که یک شخصیت منفی دارد و آن شرایط اجتماعی است.»

سینما به‌عنوان ابزار تاریخ‌نگاری

وی نقش سینما را در بازتاب واقعیت‌های اجتماعی پررنگ دانست و افزود: «سینما یک نوع تاریخ‌نگاری اجتماعی است. بسیاری از قضاوت‌های ما درباره دوره‌های مختلف تاریخی، از فیلم‌هایی که دیده‌ایم نشأت می‌گیرد.» زرنگار با اشاره به تغییرات اقتصادی و اجتماعی، گفت: «ما برای ثبت واقعیت‌های جامعه تلاش کردیم. مثلاً تغییر قیمت دلار را در فیلم لحاظ کردیم تا تصویری واقعی از شرایط زمانه ارائه دهیم.»

چالش‌های اکران و توقیف فیلم

کارگردان «علت مرگ: نامعلوم» با اشاره به توقیف فیلم، اظهار داشت: «نمی‌خواهم درباره توقیف فیلم زیاد صحبت کنم، چون همه درباره آن حرف زده‌اند. ترجیح می‌دهم درباره خود فیلم و رویکردهای اجتماعی‌اش صحبت شود.»

این نشست در دانشگاه علامه طباطبایی با حضور عوامل و منتقدان برگزار شد.

گروه «مطالعات سینمایی و ارتباطات» انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات این نشست را با مشارکت رسانه تحلیلی فرهنگ و هنر آثاروما، انجمن علمی دانشجویی مطالعات فرهنگی و رسانه و پایگاه خبری گلونی برگزار کرد.

پایان پیام

بیشتر بخوانید: فیلم علت مرگ نامعلوم روایت هفت مسافر و یک تصمیم سرنوشت ساز

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید