خانه » گردشگری و میراث فرهنگی » ۸ اثر میراث‌ فرهنگی استان گلستان ثبت ملی شد
۸ اثر میراث‌ فرهنگی استان گلستان ثبت ملی شد

۸ اثر میراث‌ فرهنگی استان گلستان ثبت ملی شد

۸ اثر میراث‌ فرهنگی استان گلستان ثبت ملی شد

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گلستان از ثبت ۸ اثر میراث‌فرهنگی این استان در فهرست آثار ملی کشور خبر داد.

به گزارش گلونی و به نقل از خبرگزاری مهر، حمید عمرانی رکاوندی در این خصوص اظهار داشت که در دو جلسه شورای ملی ثبت آثار تاریخی و فرهنگی غیرمنقول کشور، ۸ اثر میراث‌ فرهنگی استان گلستان شامل ۵ محوطه باستانی و ۳ بنای تاریخی به ثبت ملی رسید.

وی افزود: «استان گلستان سرزمینی غنی از طبیعت زیبا و فرهنگی با تمدنی باستانی و ریشه‌دار در تاریخ این مرز و بوم است. ثبت این آثار تاریخی ارزشمند گامی مؤثر در جهت حفاظت از آن‌ها و معرفی مناسب این میراث خواهد بود.»

رکاوندی در ادامه توضیحاتی را درباره این ۸ اثر ثبت شده ارائه کرد و گفت: «از میان این آثار، ۵ محوطه باستانی شامل «بیشک تپه قره ماخر»، «اوچ تپه ۴»، «تپه قلعه چه روستای باقرآباد»، «صوفی ممد قاقا» و «گوزنی تپه» به ثبت ملی رسیده‌اند.» وی همچنین اشاره کرد که این آثار تاریخی از لحاظ گاه‌شناسی به دوره‌هایی از هزاره پنجم قبل میلادی تا اوایل دوره اسلامی تعلق دارند و در شهرستان‌های گنبد کاووس، مینودشت و آق‌قلا قرار دارند.

عمرانی در ادامه افزود: «با ثبت این آثار، تعداد محوطه‌های تاریخی ثبت‌شده در استان به ۶۵۵ اثر افزایش یافت.» وی سپس به سه بنای تاریخی که به تازگی به ثبت ملی رسیده‌اند اشاره کرد و توضیح داد: «این بناها شامل «تکیه سرچشمه»، «خانه تاریخی میرشهیدی» متعلق به دوره قاجار و «خانه تاریخی قاسم پور» متعلق به دوره پهلوی دوم هستند که همگی در شهر گرگان قرار دارند.»

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گلستان ادامه داد: «با ثبت این سه بنای تاریخی، تعداد بناهای تاریخی ثبت‌شده در استان به ۱۶۶ اثر رسید. در مجموع، استان گلستان اکنون دارای ۱,۰۴۰ اثر میراث‌فرهنگی ثبت‌شده در فهرست آثار ملی کشور است.»

پایان پیام

بیشتر بخوانید: روزی برای کشف بوشهر

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید