از یزد و اصفهان تا ایران و افغانستان

از یزد و اصفهان تا ایران و افغانستان

از یزد و اصفهان تا ایران و افغانستان

به گزارش گلونی رضا ساکی مسئول پایگاه خبری گلونی در کانال شخصی‌اش در تلگرام نوشت:

یزد می‌گوید اصفهان معادن ما را بدون پرداخت هزینه می‌برد و اصفهان می‌گوید آب ما را برای صنعت می‌برند و کشاورزی اصفهان را نابوده کرده‌اند. لرستان و چهارمحال‌وبختیاری می‌گویند کارخانه‌ها را به ما بدهید که آب داریم و چرا به جای ایرانی، افغانستانی در کارخانه‌های یزد و اصفهان استخدام می‌شود.

می‌بینید؟ مسئله فقط آب نیست حتی پای مهاجرستیزی به این ماجرای پیچیده باز شده است. همه خود را صاحب حق می‌دانند و طوری از حقوق استان‌شان حرف می‌زنند که انگار ملت‌ها و کشورهای جدا از هم دارند درباره تنشی مرزی جدال می‌کنند. این نوع نگاه منطقه‌ای هم حاصل سال‌ها دخالت سیاسی و نادیده گرفتن منافع ملی است.
اصفهان می‌گوید خاتمی یزدی بود و فلان و بهمان کرد و یزد می‌گوید لابی اصفهان صاحب کارخانه‌های یزد است.

بی‌پرده بگویم این حجم از نفرت حتی در مسئله ما با طالبان بر سر هیرمند نیست.
دست‌کم نمودی که مسئله آب و انتقال از زاینده‌رود به یزد در اینستاگرام دارد، تولید نفرت است. همانطور که قبلاً درباره اصفهان و چهارمحال‌وبختیاری و لرستان بود.

ایرانی مقابل ایرانی ایستاده است و من جایی ندیدم که آبی منتقل شده باشد و نفرت نباشد.

این مسئله عمری دراز دارد و اگر بخواهیم به سرچشمه‌هایش در ایران بنگریم باید دست‌کم به دهه سی خورشیدی و اگر بخواهیم فقط به زاینده‌رود بسنده کنیم باید تا اوایل صفویه عقب برویم.

غم‌انگیز اینکه در این طول این سال‌ها درمانی برای این زخم پیدا نشد و از قضا عمیق‌تر هم شد.

دوگانه ساختن از یزد و اصفهان نه به نفع یزد است نه اصفهان و نه ایران. مشکل هست و باید حل شود اما مردم نباید از یکدیگر نفرت پیدا کنند.

یزدی‌ها و اصفهانی‌ها وقتی دارند درباره مسئله آب حرف می‌زنند و نقد می‌کنند، به این نکته دقت کنند لطفا.

بسیار سپاسگزارم.

پایان پیام

بیشتر بخوانید: تندباد حوادث روایت یک شاعر از هیاهوی روزگار

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید