گلونی

درخت عناب با مصارف دارویی و خوراکی و دارویی طبیعی در درمان سرطان

درخت عناب

درخت عناب با مصارف دارویی و خوراکی و دارویی طبیعی در درمان سرطان

درخت عناب با مصارف دارویی و خوراکی و دارویی طبیعی در درمان سرطان

به گزارش گلونی درخت عَنّاب با نام علمی Ziziphus zizyphus  درختچه‌ای است متوسط که ارتفاع آن تا 10 متر می‌رسد.

میوه‌های زیتونی شکل سبز رنگ دارد که زمان رسیدن رنگ آن قرمز شده و پوست روی آن چروک می‌شوند.

میوه‌ی عناب به دلیل داشتن خاصیت نرم‌کنندگی سینه، برای درمان سرفه و تنگی نفس به خصوص در موارد سرما خوردگی و آنفلوانزا کاربرد دارد.

درخت عناب با مصارف دارویی و خوراکی و دارویی طبیعی

ترکیب جوشانده‌ی عناب با گیاه گل گاوزبان ایرانی داروی بسیار مناسب جهت درمان تنگی‌نفس و سرفه به شمار می‌آید.

از دیگر ویژگی‌های این گیاه دارویی آرام‌بخشی و ضد بدخلقی بودن آن است.

علاوه بر آن سبب تقویت معده، طحال و سیستم گوارشی نیز می‌شود.

عناب خون را تصویه کرده و سموم را از بدن خارج می‌کند و در نتیجه سبب روشنی پوست می‌شود.

چای عناب حاوی ماده ساپونین است که حدس زده می‌شود اثرات ضدسرطانی داشته باشد.

این چای باعث ترمیم بافت‌های آسیب دیده و تقویت عضلات می‌شود.

مغز میوه را برای سرعت بخشیدن به درمان زخم‌ها و بریدگی مورد استفاده قرار می‌دهند.

از خواص جالب برگ‌های این درخت مختل کردن حس چشایی به صورت موقت بوده که به علت وجود ماده ساپولین در آن است.

در نتیجه می‌توان برگ‌های آن را قبل خوردن داروهایی با مزه‌های نامطبوع استفاده کرد.

این میوه طبیعت معتدل متمایل به سرد دارد که حرارت بدن را فرو می‌نشاند.

مصرف عناب در بعضی از افراد ممکن است باعث نفخ شود.

ایران دارای رتبه سوم جهانی از نظر سطح زیر کشت و تولید این درخت است.

95 درصد از آن مختص به استان خراسان جنوبی بوده که حدود 2850 هکتار می‌شود.

از گذشتگان دور کاشت درخت عناب در این استان به یک سنت بدل شده است.

درخت‌های عناب که درازای عمر آن‌ها بعضا به 400 ساله می‌رسد نیز در این منطقه یافت می‌شود.

پایان پیام

نویسنده: فاطمه فیروزپور

خروج از نسخه موبایل