فیلم مستند ابرمرد سینما درباره ناصر ملکمطیعی است
به گزارش گلونی سینما پرده نقرهایی است که هر نسل را جادو میکند. از نسل دهه ۶۰ که سینما را با بازی زندهیاد خسرو شکیبایی در فیلم هامون شناخت، تا نسل دهه ۹۰ که نوید محمدزاده پای آنها را به سینماها باز کرد. اما برای مردمان دهه ۵۰ ایران مفهوم سینما با مثلث طلایی بهروز وثوقی، بهمن مفید و ناصر ملکمطیعی شناخته میشد و جز آن سه نفر مفهومی نداشت.
نام هر کدام از ضلعهای این مثلث کافی بود تا مردم را به سینماهای خیابان لالهزار تهران بکشاند و آن زمان که هر سه آنها در فیلمی ایفا نقش میکردند، آن فیلم از نظر مردم بهترین فیلم سال بود.
فیلمهای دهه ۵۰ سینمای ایران فیلمهای عامهپسندی بود که گاه مضمون اجتماعی بهخود میگرفت. و موضوع و محوریت فیلمها زندگی مردم کوچه و بازار بود که دیالوگها گویی از دل همان کوچه و بازار که ساده و بیآلایش بودند سر باز کرده بود، که همین سادگی باعث شده بود در ذهن مخاطب بنشیند.
با آن که دهه ۵۰ سینما ایران بازیگران زیادی را بهخود دید اما ناصر ملکمطیعی ابرمرد فیلمهای عامهپسند جامعه ایرانی شد. او ستارهایی بود که درخششاش از روی پرده نقرهای خاموش شد، اما در حافظه اهالی سینما پر فروغ درخشد و هرگز از حافظه هیچ نسلی پاک نشد.
ناصر ملکمطیعی بهعنوان اولین ستاره سینما ایران شناخته میشود و همین اولین بودن در کارنامه هنری او باعث شده که نادر طریقت در مورد او مستندی بسازد.
فیلم مستند ابرمرد سینما ایران عنوانی است که به زندگی زندهیاد ناصر ملکمطیعی اختصاص دارد. این مستند که در جشواره فیلمهای ایرانی کوروش در تورنتو کانادا به بخش مسابقه این جشواره راه یافته است محصول سال ۱۴۰۲ است. مستند ابرمرد سینما ایران دومین اثر سینمایی از ناصر ملکمطیعی پساز انقلاب اسلامی ایران است.
این مستند که محقق، نویسنده، تهیه کننده و کارگردان آن نادر طریقت است، فرم گفتوگو محور دارد و با کارگردانان و هنرمندانی گفتوگو کرده که با ملکمطیعی همکاری کرده بودند. هنرمندانی چون: مسعود کیمیایی، سعید مطلبی، پوری بنایی، همایون، نصرتالله وحدت، فرانک میرقهاری، سیمین غفاری، جواد طوسی، حسین فرحبخش، عبدالله علیخانی، عزتالله رمضانیفر و دهها هنرمند دیگر تاریخ سینما ایران دراین فیلم مستند به ایفای نقش پرداختهاند.
این مستند که محصول موسسه سینمایی هفتمین هنر هستی است با همکاری: امین طریقت، هستی طریقت، مجتبی تیموری، جمشید اکبرزاده رضایی، حسین چراغی ، آرینا و برسین رمضانی ، هنگامه طریقت و …ساخته شده است.
پایان پیام
زهره درگاهی