نماد سایت گلونی

تقدیر از صدای جاودانه میرزاوندی

به گزارش پایگاه خبری گلونی،  به پاس یک عمر تلاش هنری ارزنده استاد محمد میرزاوندی خواننده سرودهای حماسی دوران دفاع مقدس نظیر «دایه دایه» و «سوار» آیین تقدیر از وی با عنوان «حنجره زخمی» با حضور چهره‌های فرهنگی کشور و لرستان برگزار می‌شود.  زمان سه‌شنبه ۶ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۸٫ خیابان شریعتی – نرسیده به پل سید خندان – پارک اندیشه – فرهنگسرای اندیشه.

محمد میرزاوندی متولد ۱۳۳۳ از محله درب دلاکان خرم‎آباد است. وی می‎گوید: من در خانواده‎ای بسیار مذهبی و متدین به دنیا آمدم و خانواده‎ام با خواندن من مخالف بودند.

او این چنین ادامه می‎دهد: به دلایل مختلف در زمان شاه نمی‎توانستم بخوانم، ۱۳ سال بیشتر نداشتم که برای گردش و تفریح با چند تن از دوستانم به آبشار بیشه رفتیم و از آنجا بود که با تشویق آنها رغبتم به خواندن ترانه‎های لری بیشتر شد. می‎گوید از ۱۶ سالگی به طور غیرحرفه‎ای خواندن را شروع کرده است.

میرزاوند از دوستان ۱۶ سالگی‎اش می‎گوید که هم اکنون مقیم ایتالیا و امریکا هستند. او از صداقت در دوستی‎اش می‎گوید در دوستیش با جلال موسویان، جمشید شعاعی و ایرج گلوی، من به سرزمین ایران و دیار آبشارهای زیبای لرستان عشق می‎ورزم، هیچ وقت حاضر نشدم وطنم را ترک کنم.

به گزارش ایسنا، میرزاوندی اضافه می‎کند: سال ۵۶ خوانندگی را به صورت غیرحرفه‎ای شروع کردم و بعد از رفتن به سربازی، لیسانس هنر را از تالار وحدت اخذ کردم. وی از شاهکارهای هنری‎اش می‎گوید: “ای برار، ای رفیق” که در زمان شاه غوغا می‎کند نه تنها مردمان ایران بلکه اکثریت لرزبانان دنیا با گوش جان، دل به ژرفای این ترانه می‎سپارند. میرزاوندی با اشاره به اینکه ۲۰ ترانه با زبان لری در سایر زمینه‎ها خوانده است، تصریح می‎کند: تا نفس دارم می‎جنگم، دایه دایه وقت جنگه، شوق جبهه، سوار، روله و… روزی چندبار از رادیو و تلویزیون پخش می‎شدند و مردم با اشتیاق آنها را می‎شنیدند.

میرزاوندی سال‎های ۱۳۶۴، ۶۵ و ۶۶ مقام اول تک‎خوان را در موسیقی فجر کسب کرده بود. با کیفیت زبانی که آه از سینه‎ات بلند می‎کرد و به صدایش حیف می‎گفتی، از دیدارش با رهبر معظم انقلاب حضرت آیت‎الله خامنه‎ای در سال ۶۵ می‎گفت. لحظه‎ای مکث می‎کند و یاد استادانش را گرامی می‎دارد: استاد درویش رضا منظمی و …

از تاریکی‌ که دنیایش را در سال ۶۷ گرفت با افسوس یاد می‎کند: سال ۶۷ سکته کردم و…میرزاوندی با بیان اینکه بعد از سکته‎ای که داشت و دیگر نتوانست به خوبی صحبت کند، ۲ ترانه خوانده است.

گفت‌وگوی ندا رادمهر، خبرنگار رادیو فرهنگ را با استاد میرزاوند بشنوید:

خروج از نسخه موبایل